|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Forum i WWW - Forum samo zaznacza posty jako przeczytane
sknerko - Pon Lip 11, 2011 12:14 Temat postu: Forum samo zaznacza posty jako przeczytane Dzisiaj się zaczęły mi dziać różne dziwy. Forum samo zaznacza posty jako przeczytane jak wejdę do jakiegoś działu np spoty i nawet nie wyświetlę nie przeczytanego wątku to jak wyjdę poziom wyżej do głównej strony to już mam wszystko jako przeczytane. Nie ma tych pomarańczowych etykietek, czy coś się dzieje niedobrego z naszym forum?
MaReK - Pon Lip 11, 2011 15:51
To zależy ile postów miałeś nieprzeczytanych. Ale to się raczej inaczej odbywa i gdybyś przekroczył magiczną liczbę, to zostałbyś o tym poinformowany komunikatem typu pop-up.
Ktoś jeszcze ma podobny problem?
Ja nie mam takiego, sprawdziłem na innym koncie i także jest okej.
Pozdrawiam,
Pawkaz - Pon Lip 11, 2011 16:16
U mnie tez jest ok
Tricky - Pon Lip 11, 2011 22:55
Zdarzyło mi się ze 2-3 razy, że wszystkie posty zostały oznaczone jako przeczytane. O ile dobrze pamiętam, to było po pierwszym kliknięciu na stronie. Pop up-a nie było.
MaReK, czy przekroczenie limitu nieprzeczytanych wiadomości skutkuje oznaczeniem wszystkich jako przeczytane?
MaReK - Wto Lip 12, 2011 08:02
Tricky w odpowiedzi na Twoje pytanie - Tak, skutkuje oznaczeniem wiadomości jako nieprzeczytane. Po X postach kasuje historię nieczytanych postów. To ograniczenie działa też na ilość dni. Po Y dniach nielogowania się także wystąpi taki proces.
POP-up powinien się pojawić, ale nie pamiętam już czy w związku ze sporą ilością wyświetleń pop-upów nie zostały one wyłączone na prośbę użytkowników.
sknerko - Wto Lip 12, 2011 08:08
kiedyś miałem POP-upy ale juz od dłuższego czasu ich nie widuję. Wczoraj wieczorem już działało normalnie i dziś też jest ok. U mnie raczej to nie wchodzi w grę żeby ilość postów nie przeczytanych albo czas nie logowania bo jestem często na forum i zwykle mam mało nie przeczytanych.
MaReK - Wto Lip 12, 2011 12:09
Na tę ilość userów forum ustawione ma liczbę postów na 1000 i 2 dni.
Trudno mi ocenić czy to mało czy dużo Ja jestem na forum często i mam max. do 200 wiadomości nieprzeczytanych. Jednak z racji rangi administracyjnej (moderator i administrator) mają nieograniczoną liczbę postów i dni w historii.
POP-up mógł być wyłączony ze względu na uciążliwość swój uciążliwy charakter
des - Sro Lip 13, 2011 11:04
Zdarzyło się kilka razy. Na forum jestem niemalże codziennie i często sam odznaczam wszystkie posty jako przeczytane więc to na pewno nie jest od ilości nie przeczytanych postów.
MaReK - Sro Lip 13, 2011 13:04
Trochę wróżenie z fusów
Zbyt prosty mechanizm, żeby doszukiwać się tu czarów.
Warunki są proste
- nie ma nas przez dwa dni, forum odznaczy nam posty
- przekroczyło 1000 postów nieczytanych, forum odznaczy nam posty (również wtedy, kiedy postów jest 997, wchodzimy w nie, czytamy pierwszy post, wracamy ale w między czasie dopisało się np. 5 postów, wtedy forum ma prawo odznaczyć wszystkie jako nieprzeczytane z powodu przekroczenia 1000 postów).
- wejście w posty i nieopatrzne przyciśnięcie przycisku "oznacz posty jako nieprzeczytane"
No chyba, że mamy intruza na swoim koncie, który siedzi na drugiej sesji zalogowany i robi takie akcje za nas
|
|