Zobacz temat - [R 25 2.0 iDT] Kolejne przeboje z przepływomierzem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 25 2.0 iDT] Kolejne przeboje z przepływomierzem

har0 - Sro Lip 13, 2011 22:59
Temat postu: [R 25 2.0 iDT] Kolejne przeboje z przepływomierzem
Witam
Zakupiłem ostatnio nową przepływkę BOSCH 0 281 002 180 od opla Vectry. Wkład oczywiscie ten sam co w naszych roverkach.
Przełożyłem wkład i osłupiałem....
Samochód jedzie gorzej niż na mojej starej przepływce (którą uważałem za i tak słabą) - już nie wspominając o różnicy na odpiętej.

Czyżby nowa zaplombowana w pudełku okazała się padnięta?
Z drugiej strony pomimo tych samych oznaczeń na przepływce jest tam jeszcze jeden numer u dołu - niektórzy pisali że na końcu tego numeru powinna być jakaś litera np H - na nowej natomiast jest tylko ciąg cyfr -może jednak nie wszystkie przepływki (imo tego samego oznaczenia ) będą współpracować z naszymi R?

I coż o tym sądzicie?

Krzysi3k - Sro Lip 13, 2011 23:35

har0, możliwe że padnięta, Remi testował nową przepływkę Boscha z fabryczną wadą, więc chyba jakaś partia zła była...
har0 - Czw Lip 14, 2011 07:09

Też tak obstawiam bo chyba mało prawdopodobne że pomimo tych samych oznaczeń, przepływomierz nie działa z naszymi Roverkami

BTW
Korzystając z okazji czy użyczyłby ktoś na chwilę swój przepływomierz dla porównania.
Ktoś z dolnoślaskiego okolice legnicy bolesławca lubina zgorzelaca itp :)

Remigiusz - Czw Lip 14, 2011 16:36

har0, Cos niestety ostanio jest nie tak z tymi przeplywkami od Opla czy Alfy ponieważ maja cos przekombinowane ze nie działa z Roverkiem.

Kumpel wymienił już na 3 przeplywke z naszej listy i dalej gorzej działa nic na jego starej :neutral: Anglicy to samo stwierdzili wiec co Bosch porobił ze jakoś nie są kompatybilne już :neutral:

har0 - Czw Lip 14, 2011 21:26

Remi chyba warto będzie gdzieś taką informację umieścić skoro to nie pierwsza osoba to stwierdziła. trochę szkoda bo patent był dobry :/
Jugol - Pią Lip 15, 2011 14:10

har0 napisał/a:
Korzystając z okazji czy użyczyłby ktoś na chwilę swój przepływomierz dla porównania.
Ktoś z dolnoślaskiego okolice legnicy bolesławca lubina zgorzelaca itp

Nie widzę problemu, można się zgadać na jakiegoś spota i popróbujesz jak będzie na mojej przepływce, a przy okazji obaczysz jak jedzie Twój R z Mafamem :mniam: U Cię lżejsza buda- będzie więc rakieta :fura: