|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Jaka może być minimalna grubość tarczy zanim ta się rozwali?
Kozik - Pon Lip 18, 2011 16:45 Temat postu: Jaka może być minimalna grubość tarczy zanim ta się rozwali? Oto zdjęcia tylnej tarczy z BMW 520 z zewnątrz wyglądała ok ale przy hamowaniu coś hałasowało...
i się okazało co hałasowało, tarcza się rozpadła i podczas hamowania zatrzymywał się jedynie zewnętrzny pierścień
apples - Pon Lip 18, 2011 16:53
Kozik napisał/a: | tarcza się rozpadła i podczas hamowania zatrzymywał się jedynie zewnętrzny pierścień | Tarcza jest jednolita i nie ma żadnych pierścieni. To co widać na zdjęciu to jest oderwana część hamująca od korpusy tarczy.
Minimalna grubość tarczy zawsze jest opisana w katalogu producenta.
Kozik - Pon Lip 18, 2011 16:58
apples napisał/a: | Tarcza jest jednolita i nie ma żadnych pierścieni. To co widać na zdjęciu to jest oderwana część hamująca od korpusy tarczy. |
wiem, że nie ma pierścieni
apples napisał/a: | Minimalna grubość tarczy zawsze jest opisana w katalogu producenta. |
to też wiem
temat napisałem w offtopicu bo to ma być raczej szydera a nie porada techniczna
practicator - Pon Lip 18, 2011 17:04
powód takiego stanu rzeczy został nawet bardzo subtelnie wyłuszczony - wraz ze stanem mentalnym właściciela pojazdu BMW... pewnie jeszcze E34
apples - Pon Lip 18, 2011 17:30
Kozik napisał/a: | temat napisałem w offtopicu bo to ma być raczej szydera a nie porada techniczna | Tak myślałem
0L0 - Pon Lip 18, 2011 18:39
Kurde, a ja wymieniłem komplet tarcz jak na przednich zrobił się nieco ponad milimetrowej wysokości rant
Jugol - Pon Lip 18, 2011 19:13
Podobnie wyglądającą tarczę widziałem w Fordzie- też odpadł taki pierścień podczas wymiany na nowe, tylko jedna różnica, bo te przy Fordzie były na przodzie
borek88 - Pon Lip 18, 2011 19:34
0l0 napisał/a: | Kurde, a ja wymieniłem komplet tarcz jak na przednich zrobił się nieco ponad milimetrowej wysokości rant |
toż to marnotrawstwo:D
Jugol - Pon Lip 18, 2011 19:45
0l0 napisał/a: | Kurde, a ja wymieniłem komplet tarcz jak na przednich zrobił się nieco ponad milimetrowej wysokości rant |
To mamy podobnie
Kozik - Pon Lip 18, 2011 19:50
Burżuj... w ciężkich czasach żyjemy trzeba oszczędzać
[ Dodano: Pon Lip 18, 2011 20:50 ]
ciekawe czy dałoby radę dojeździć do milimetra i żeby się nie rozleciały
|
|