Zobacz temat - [R416Si]Kontrolka ABS , później ładowanie silnika

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416Si]Kontrolka ABS , później ładowanie silnika

pszczola - Wto Sie 02, 2011 21:32
Temat postu: [R416Si]Kontrolka ABS , później ładowanie silnika
Witam i proszę o pomoc !
W moim roverku 416 w czasie jazdy nagle zapala się kontrolka ABS a później kontr. ładowania . Przestaje działać prętkościomierz i obrotomierz.Po wyłączeniu świateł i radia gaśnie kontrolka ładowania , ale Abs świeci . Powyżej tysiąca obrotów (bez świateł ) gaśnie kontrolka ładowania :cry: Będę wdzięczna za podpowiedź w czym może tkwić problem .

sTERYD - Wto Sie 02, 2011 22:39

być może masz problem z masą do karoserii, a moze brakuje ładowania i poszczególne układy głupieją :hm:
leszczu - Sro Sie 03, 2011 12:27

Tak jak kolega wyżej radzi, sprawdź masę, a jak będzie z nią wszystko w porządku, to wychodzi na to, że regulator napięcia w alternatorze wysiadł.
Aha i jeszcze jedno, zrób to jak najszybciej, bo taka jazda może skończyć się unieruchomieniem pojazdu. :/

pszczola - Sro Sie 03, 2011 19:05

Dziękuję za podpowiedzi , będziemy szukać . Napiszę jak znajdziemy !
ArekL - Czw Sie 04, 2011 13:32

leszczu napisał/a:
Aha i jeszcze jedno, zrób to jak najszybciej, bo taka jazda może skończyć się unieruchomieniem pojazdu.
Albo pożarem - jak u mnie. Nie ma żartów.
bartek-mrc - Czw Sie 04, 2011 23:14

Witam, mam podobny problem jak koleżanka ;(
Zegary głupieją, kontrolki także, a zwłaszcza ABS...
Podejrzewam masę na karoserii i mam pytanie czy mogę podłączyć jeszcze 1 masę gdzieś pod maską? Jak coś to gdzie i jak najlepiej ;)

Pozdrawiam ;)

leszczu - Sob Sie 06, 2011 19:18

A nie możesz poprawić oryginału ?? :wink:
bartek-mrc - Nie Sie 07, 2011 08:46

no własnie poprawiłem i na razie jest OK, ale na jak długo tego nie wiem...