|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r400] buczenie kól podczas jazdy?
piotras9078 - Czw Sie 04, 2011 11:27 Temat postu: [r400] buczenie kól podczas jazdy? Witam nie wiem co się dzieje bo jak przyspieszam to razem ze mną opony zaczynają buczeć i nie da się rozmawiać za bardzo jak jest w ruchu. Co robić?
dzelo23 - Czw Sie 04, 2011 11:44
skoro to opony to pewnie trzeba wymienić. Podczas jazdy buczeć mogą nie tylko opony i wtedy wymiana nie jest konieczna, może opisz dokładniej sytuację co i jak się dzieje bo może być wydmuchana uszczelka w wydechu i też będzie buczeć, może też być dużo innych przyczyn
ArekL - Czw Sie 04, 2011 12:02
Łożyska?
piotras9078 - Czw Sie 04, 2011 18:22
Ale to takie charakterystyczne buczenie nie z winy wydechu bo wydech mam lekko diurawy ale to inny odgłos jak zaczynam jazde to wraz z nabieraną prędkością zaczyna coraz bardziej słychać to wycie mi się zdaje że mam koła do wyważenia a i ma znaczenie że jeżdze na zimówkach? Przypomniałem sobie pewną sytułacje jak jechałem samochodem po leśnym asfalcie to nagle coś zaczeło tak chamsko piszczeć żę masakra ale po kilku km przestało i się nie powtórzyło do tej pory. łożyska do wymiany? ile to kosztuje?
szoso - Czw Sie 04, 2011 18:25
piotras9078 napisał/a: | ma znaczenie że jeżdze na zimówkach? |
no to masz odpowiedź na swoje pytanie
piotras9078 - Czw Sie 04, 2011 19:19
choć musze dodać ze jeżdziłem od zimy do teaz na tych oponach ale te wycie/buczenie wystąpiło kilka miesięcy temu
szoso - Pią Sie 05, 2011 06:55
zimówki nie są na takie temperatury, przecież to miękka mieszanka, jakbyś zmienił opony na letnie we właściwym czasie to nie musiałbyś zakładać tego tematu
piotras9078 - Pią Sie 05, 2011 10:40
Założyłem bo mi się zdaje że coś złego stało się z kołami bo raz mi się klocek zablokował i rozgrzał tarcze do czerwoności potem łożyska zaczęły piszczeć. To nie moja wina że jak kupiłem samochód to właściciel dał mi opony letnie w naprawdę tak dobrym stanie że bałbym się je założyć niby wszystko w porządku a z jednej strony tak zjechane że aż zbrojenie było widać mi się zdaje żę to może być też wina wywarzenia felg?
adamsky - Pią Sie 05, 2011 10:50
piotras9078 napisał/a: | mi się zdaje żę to może być też wina wywarzenia felg? |
również braku zbieżności.
ja bym sprawdził tarcze czy nie są też trochę wygięte bo po takim grzaniu lubią potem bić.
Zainwestuj w opony, wyważ felgi, a jak odczujesz potrzebę to zrób zbieżność
problem powinien zniknąć
piotras9078 - Nie Sie 07, 2011 13:15
Dzięki będe musiał to zrobić chociaż nie wiem czy mi się opłaca bo niedługo zamierzam sprzedac.
|
|