|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [216 coupe] zagadkowa czarna skrzynka
mlody975 - Czw Sie 04, 2011 22:06 Temat postu: [216 coupe] zagadkowa czarna skrzynka Witam, musiałem rozebrac auto ponieważ woda wchodziła mi do środka..
wyjąłem wszystkie dywaniki itp. Korzystając z okazji rozejrzałem się troche po aucie z ciekawości zeby mniej wiecej wiedziec co gdzie jest i jak wygląda
zastanawia mnie jedna rzecz.. mianowicie taka czarna puszka, do której jest podłączony głośnik i prawdopodobnie ta mała antenka na dachu. wydaje mi się ze to jest nieorginalne i jakis porzedni właściciel sobie to wstawił, mogłibyście rzucic na to okiem ?
bardzo mnie ciekawi co to jest..
wujek google nie zna numerów seryjnych tego urządzenia..
poniżej kilka zdjęć.
chodzi mi o to co znajduje się w prawym górnym rogu pierwszego zdjęcia, na środku jest od niego głośnik, a pod głośnikiem jakaś wtyczka..
a tak to wygląda w środku:
Kozik - Pią Sie 05, 2011 06:31
a to nie będzie zestaw głośnomówiacy do jakiegoś telefonu starszego typu po kablu?
darek_wp - Pią Sie 05, 2011 06:46
Kozik napisał/a: | a to nie będzie zestaw głośnomówiacy do jakiegoś telefonu starszego typu po kablu? |
To jest zestaw głośnomówiący do telefonu komórkowego
Jeśli nie potrzebujesz z niego korzystać spokojnie możesz zdemontować.
mlody975 - Pią Sie 05, 2011 16:14
tez o tym myslałem ale ten glosnik zamontowany jest pod schowkiem zaraz przy drzwiach na boku .
a ta druga antena na dachu to po co jest ?
imejdz - Pią Sie 05, 2011 16:50
prawdopodobnie antena jest do wzmocnienia sygnału.
darek_wp - Pią Sie 05, 2011 16:54
mlody975 napisał/a: | ten glosnik zamontowany jest pod schowkiem zaraz przy drzwiach na boku |
Ktoś zamontował tam gdzie było miejsce i gdzie było łatwo zamontować.
mlody975 napisał/a: | a ta druga antena na dachu to po co jest ? |
Dla lepszego odbioru sygnału przez telefon.
mlody975 - Sob Sie 06, 2011 14:17
czyli ta antena tez nie była w nim seryjna ?
darek_wp - Sob Sie 06, 2011 21:24
mlody975 - Nie Sie 07, 2011 09:13
a da sie przerobic wtyczke tego urządzenia zeby działał z innym telefonem niz motorola ? mam LG viewty
|
|