Zobacz temat - [R214i] Jakie świece zamiast NGK ?? [zmiana diagnozy] !!!

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214i] Jakie świece zamiast NGK ?? [zmiana diagnozy] !!!

tomi83 - Pon Sie 08, 2011 18:18
Temat postu: [R214i] Jakie świece zamiast NGK ?? [zmiana diagnozy] !!!
Witam, w moim roverku padły świece NGK BKR6E czyli V-Line *28 po około 3 tys. km, jakie polecacie innej firmy?? Obecnie jeżdżę na jakiś OEM-owych, nie ma na nich oznaczenia producenta, jedynie jakieś oznaczenie numeryczne:/ Z poprzedniego auta mam przykre doświadczenia z tym producentem, nie wiem co mnie podkusiło, żeby teraz tez takie wrzucić:/ Wiem, wiem, posypią się odpowiedzi, że Wy jeździcie i są OK, u mnie nie są i nie chce już NGK w roverku :/

EDIT:

Koledzy, niestety kiedy auto dobrze się nagrzeje również przerywa, ale tylko na LPG :/ Po wymianie świec autko przerywa mniej ... Wymieniłem już przewody, jutro wymieniam kopułkę, niestety zgapiłem się i nie zamówiłem od razu kompletu z palcem rozdzielacza:/ Podejrzewam, że gdyby padał cewka, to padła by od razu ...

leszczu - Pon Sie 08, 2011 18:23

A skąd wiesz, że padły ??
tomi83 - Pon Sie 08, 2011 18:25

leszczu napisał/a:
A skąd wiesz, że padły ??

Bo wrzuciłem stary komplet i auto przestało przerywać??

tronsek - Pon Sie 08, 2011 18:42

tomi83 napisał/a:
jakie polecacie innej firmy??
Np BERU http://sklep.intercars.co...&wsk=O&typ=3222
tomi83 - Pon Sie 08, 2011 19:10

Myślałem o DENSO, ktoś używa??
Adrian - Pon Sie 08, 2011 19:19

U Tomiego masz oryginały Rovera po 14 PLN. Na tych już musi dobrze jeździć. :mrgreen: Jeśli Ci się nie śpieszy ( Tomi jest na urlopie do 14 ), to możesz je przetestować.