|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Sensor Airbag
zybii25 - Sro Sie 17, 2011 09:24 Temat postu: [R45] Sensor Airbag Witam mam pewien problem z sensorem airbag. Generalnie miałem wystrzelone poduchy. Poduchy kupiłem są zamontowane, pasy bezpieczeństwa zakupione. Po instalacji wszystkiego kupiłem również sensor Airbag i również został zamontowany, po podłączeniu do komputera pokazuje dwa dziwne rzeczy: 1 że brak jest poduszek bocznych (nigdy takich w swoim modelu nie miałem) 2. że sensor jest "wystrzelony". Więc moje pytanie brzmi czy da się to jakoś wykasować, przeprogramować ten sensor aby tak nie pokazywał? Bo zapewne nikt tego nie napisał ale jak kupowałem sensor to był on od modelu z bocznymi poduszkami i też wystrzelonymi i dlatego tak pokazuje. Czy trzeba kupić sensor sprawny i już nie będzie pokazywał błędów? Czy trzeba jechać do serwisu Rovera (i zostawić w nim kupę pieniędzy) aby te błędy pousuwali i zaprogramowali w odpowiedni sposób? Bo tak naprawdę to niby poduszki są ale niezaprogramowane więc nie zadziałają w razie potrzeby.
Z góry dziękuję za wszystkie pomysły i podpowiedzi.
|
|