|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
MGF i MG TF - [MGF] Linka zmiany biegów (Jak zdjąć, gdzie kupić..?)
SebJaw - Czw Sie 18, 2011 21:28 Temat postu: [MGF] Linka zmiany biegów (Jak zdjąć, gdzie kupić..?) Witajcie
Próbowałem wyregulować położenie lewarka zmiany biegów.
Gdy próbowałem pod samochodem (z tyłu) zdjąć końcówkę linki z wybieraka okazało się to bardzo trudne. Czy ktoś z was zdejmował tą linkę z wybieraka.
Czy robi się to tak jak pokazano na rysunku ?
Ja tak próbowałem i niestety końcówka razpadła mi się na dwie części - z czego środek wciąż "siedzi" na dźwigni wybieraka.
Może ma ktoś do sprzedania taką linkę lub samą końcówkę ? - zaznaczoną na zdjęciu na czerwono.
Zobaczcie na załączone obrazki...:)
Pozdrawiam
Sebastian J
Lodz
mg1989sos - Pią Sie 19, 2011 09:08
no właśnie .... co do pytania gdzie kupić .... wczoraj mi pękła ta linka co idzie od dołu , poradźcie gdzie to znajdę
[ Dodano: Pią Sie 19, 2011 10:08 ]
a co do twojego pytania ... tak zdejmuje sie to tak jak pokazali na rysunku bo wczoraj patrzałem jak mechanik zdejmowal resztki mojej ...
SebJaw - Pią Sie 19, 2011 09:16
mg1989sos napisał/a: | no właśnie .... co do pytania gdzie kupić .... wczoraj mi pękła ta linka co idzie od dołu , poradźcie gdzie to znajdę
[ Dodano: Pią Sie 19, 2011 10:08 ]
a co do twojego pytania ... tak zdejmuje sie to tak jak pokazali na rysunku bo wczoraj patrzałem jak mechanik zdejmowal resztki mojej ... |
Znalazłem taką ofertę na Allegro. Niestety nie wiem na 100% czy to do MGF. Wygląda b. podobnie.
A może odsprzedasz mi tą końcówkę linki, którą zaznaczyłem na zdjęciu ?
(jeśli jest cała
mg1989sos - Pią Sie 19, 2011 09:29
daj linka do tej oferty, z końcówką się dogadamy
i mógłbyś wrzucić całą instrukcję z której jest ten obrazek na górze ?
SebJaw - Pią Sie 19, 2011 09:35
mg1989sos napisał/a: | daj linka do tej oferty, z końcówką się dogadamy
i mógłbyś wrzucić całą instrukcję z której jest ten obrazek na górze ? |
To ta aukcja:
http://allegro.pl/mgf-lew...1731098689.html
Obrazek jest "wycięty" z instrukcji/opisu zmiany linek biegów w MGF.
Postaram się wyciągnąć tylko tą część opisu i Ci wyślę.
Jest to kilka stron PDF z całej książki napraw MGF-a
Może łatwiej by było gdybym wysłał Ci to ma CD Pocztą Polską
Pozdrawiam
Sebastian
Daniel1987 - Pią Sie 19, 2011 10:19
Koledzy jeśli jesteście zainteresowani oferuje wszystkie części mechaniczne do mg mgf 1.8 vvc auto po kolizji podajcie jaką kwotę proponujecie i dogadamy się. pozdrawiam Daniel
mg1989sos - Pią Sie 19, 2011 12:58
u mnie to wygląda tak :
więc końcowka jest ok, jak tylko załatwie sobie linke to z koncowka sie dogadamy
[ Dodano: Pią Sie 19, 2011 13:58 ]
no i jeszcze ważne pytanie do znawców modelu, czy da się wymienić samą linkę ? czy trzeba z pancerzem ?
SebJaw - Sob Sie 20, 2011 12:05
Ja uważam, że można wymienić samą linkę - bo wyjmowałem samą linkę z pancerza.
Więc po wyjęcu jej mogłem wsadzić nową.
Jeśli chcesz te instrukcie napraw MGF-a to daj mi adres do wysyłki na maila:
sebjaw@op.pl
Wyślę Ci to na płycie bo nie mogę "wyjąć" kilku stron z PDF-a.
Pozdrawiam
Sebastian
Łódź
mg1989sos - Pon Sie 22, 2011 09:27
no i jest nieciekawie ... mechanik za wyjęcie i włożenie nowej linki powiedział 300zł ....
dorobienie linki 150zł , ale gość co wyrabia chce ją mieć z pancerzem więc pewnie mechanik jeszcze doliczy za wyciąganie pancerza....
wierzmi - Pią Wrz 28, 2012 00:03
Odgrzeje ten temat.
Dzisiaj szlag trafił mi jedną linkę i zostało dokładnie mi tyle co mg1989sos - czyli główka na patyku
drut jest zaciskany do tulejki i dokładnie w tym miejscu drut pękł
teraz kilka pytań:
1. Czy da się to zregenerować?
2. Gdzie to kupić? nowe/używane?
3. ile powinno kosztować?
pozdrawiam
Rafal_Bogus - Sob Wrz 29, 2012 12:00
Ja swoją linke regenerowałem, zrobili to na miejscu w 10 minut. Nie pamiętam ile zapłaciłem ale na pewno nie wiecej niz 50zł. Pancerz i końcówki zostały stare, wymienili linke. Na pewno nie było to drogie bo denerwowałem się, że taka drobnostka a mnóstwo rozbierania i niewygodny dostęp do tej maskownicy łączącej linki na grodzi przy silniku. Troche rąk w sprayu i 3 piwa na uspokojenie i na pewno sobie poradzisz.
|
|