Zobacz temat - [MGF/TF] Znika płyn chłodniczy

Forum Klubu ROVERki.pl

MGF i MG TF - [MGF/TF] Znika płyn chłodniczy

Maxiking - Sob Sie 27, 2011 22:49
Temat postu: [MGF/TF] Znika płyn chłodniczy
Jak w temacie, wlewam płyn do zbiornika i po paru km praktycznie znowu go nie ma albo jest w tym samym miejscu jak dolewałem czyli na dnie, wycieku nigdzie nie zlokalizowałem . Co to może być?? Dodam, że auto się nie grzeje od czasu jak go mam czyli ok 2 miesiące tyko raz temp weszła na czerwone po dosyć ostrym traktowaniu, oprócz tego zawsze w połowie. Dzięki za podpowiedzi !
Mad - Nie Sie 28, 2011 00:15

Korek zbiorniczka?
Maxiking - Nie Sie 28, 2011 03:06

jest na swoim miejscu
Mad - Nie Sie 28, 2011 11:08

No co Ty?

Myślałem, że trzymasz go za fotelem :mrgreen: :mrgreen:

Chodziło mi o to, że może być nie sprawny i warto go wymienić.

Adrian - Nie Sie 28, 2011 15:17

Przy takiej ilości płynu, który znika w tak szybkim tempie, to na pewno nie wina korka. Musisz mieć gdzieś wyciek...Jeśli płyn cieknie na rozgrzany element silnika, to od razu odparowuje i ciężko znaleźć po nim ślad (szukaj zielonego nalotu). Jakieś inne, niepokojące objawy masz? Kłopoty z odpaleniem/nierówna praca/szarpanie itd?
ADI-mistrzu - Nie Sie 28, 2011 15:23

Obstawiam pompę wody, że to z niej cieknie.
lukasz07 - Nie Sie 28, 2011 21:31

Ja bym na Twoim miejscu przyjrzał się rurką chłodzenia pod samochodem- lubią rdzewieć i cieknąć.
Maxiking - Pon Sie 29, 2011 00:50

Silnik chodzi ok, słyszałem ,że może to być uszczelka pod głowicą ale silnik się nie grzeje więc cholera wie. Dokładnie wygląda to tak, wleje płyn do zbiornika do full, pojezdze i jest na dole zbiornika ale wiecej nie zniknie, jest zawsze tak ze widać płyn. A poza tym gdzie tam ku*wa na tym zbiorniku jest oznaczenie max - min, bo za cholere nie moge sie dopatrzeć :shock: