|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214i] Nowy rover na forum. 1.4 8V pytania techniczne
xakner - Czw Wrz 01, 2011 21:34 Temat postu: [214i] Nowy rover na forum. 1.4 8V pytania techniczne Witam
Zakupiłem dzisiaj Rover'a 214 98' z silnikiem 1.4 75KM. Jestem zachwycony autkiem. Mam trzy pytania:
1)Silnik ten jest konstrukcją Rovera czy może innego producenta?
2)Czy mogę liczyć na spalanie 7l głownie w miescie?
3)Jak sprawuje sie na lpg? Czy warto ?
4)Co ile robimy rozrząd?
Niedługo dodam foty i się pochwale
pozdrawiam Roverowiczów
Kozik - Czw Wrz 01, 2011 21:48
xakner napisał/a: | 1)Silnik ten jest konstrukcją Rovera czy może innego producenta?
|
Rover
xakner napisał/a: | 2)Czy mogę liczyć na spalanie 7l głownie w miescie? |
ciężko, ale zależy w jakich godzinach i w jakim mieście
xakner napisał/a: | 3)Jak sprawuje sie na lpg? Czy warto ? |
1,4 16V sprawuje się dobrze a jak 8V to nie wiem ale chłopaki też jeżdżą i 8V na gazie
xakner napisał/a: | 4)Co ile robimy rozrząd? |
Zaraz po zakupie obowiazkowo
Fafnoscie - Czw Wrz 01, 2011 23:16
ja mam dokładnie taki jak twój - '98 1.4 8v na lpg i nie narzekam Nie spotkałem się szczerze mówiąc do tej pory z opinią, która by narzekała na lpg w tych silnikach...
Kozik - Pią Wrz 02, 2011 07:18
Fafnoscie napisał/a: | Nie spotkałem się szczerze mówiąc do tej pory z opinią, która by narzekała na lpg w tych silnikach... |
ja się spotkałem ale problem głównie tkwił w gazowniku a nie w instalacji
PTE - Pią Wrz 02, 2011 12:49
xakner, wszystkie zadane przez Ciebie pytania były wielokrotnie wałkowane na forum. Następnym razem wystarczy najpierw skorzystać z tej opcji. Warto też zapoznać się ze stroną klubową.
Fafnoscie - Pią Wrz 02, 2011 14:23
Kozik napisał/a: | ja się spotkałem ale problem głównie tkwił w gazowniku a nie w instalacji |
oczywiście że chodziło mi o instalację Bo czynników może być o wiele więcej - np. ja mam teraz poblem z wysokim spalaniem, ale nie jest to wina instalacji a sondy lambda
|
|