Zobacz temat - [620SDI] Zwarcie? Nie działa Radio + Zapalniczka.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [620SDI] Zwarcie? Nie działa Radio + Zapalniczka.

Baros - Wto Wrz 27, 2011 11:33
Temat postu: [620SDI] Zwarcie? Nie działa Radio + Zapalniczka.
Witajcie. Mam od jakiegoś czasu taki problem.

Podłączałem GPS'a pod zapalniczkę i nagle przestało działać radio jak i zapalniczka.
Bezpieczniki pod maską sprawdziłem, wszystko okej ale dla pewności wymieniłem ten odpowiedzialny za radio i wciąż nic.

Radio przyjmuje płyty oraz je wysuwa, prąd dochodzi.
Do zapalniczki nie dochodzi prąd w ogóle. te małe podświetlenie przy popielniczce działa.

Nie mam pojęcia co to może być i gdzie szukać.
Poproszę o Poradę.

rami1000 - Wto Wrz 27, 2011 20:26

sprawdziłeś bezpieczniki pod maską, a wewnątrz auta?
Baros - Czw Wrz 29, 2011 11:32

Tak. Sprawdziłem wszystko dwa razy. Bezpieczniki są okej.
novik1991 - Nie Paź 02, 2011 18:23

Sprawdz na kostce od radia czy przychodzą obydwa plusy?
jeden powinien byc cały czas a drugi jak przekręcisz stacyjkę?
te dwa plusy mają kolor czerwony i zółty tylko nie pamietam ktory jest ktory ale po przekreceniu stacyjki powinny byc oby dwa
jezeli nie bedzie to moze być skopane cos przy stacyjce chyba ze nie sprawdziłes bezpieczników wewnątrz auta

neon_4u - Sro Paź 26, 2011 13:06

to źle sprawdziłeś. wywaliło Ci bezpiecznik pod kierownicą, ja też myślałem, że sprawdziłem a jednak był wywalony. To samo miałem po podpięciu CB.
jarek18wgm - Pon Lis 07, 2011 20:05
Temat postu: aaa
Bezpiecznik 13 czy 15 juz nie pamietam dokladnie :P

na 100 % to jest 30

Baros - Pon Lis 07, 2011 22:50

problem rozwiązany :) źle sprawdziłem bezpieczniki.

Przepalony był bezpiecznik odpowiadający za antenę :)

borys876 - Wto Lis 08, 2011 22:34

Cholera, szkoda ze nie trafiłem na ten post wcześniej, uratowałbym nową antenę :/

mam tak samo zapalniczka i radio podało na raz, skoro byłem w trasie to podpiąłem bezpośrednio z bezpiecznikiem do akumulatora (stara instalacja od wzmacniacza przydała się) Jak połamałem antenę, kupiłem nową, nie działała, rozebrałem puszkę. Na koniec wkurzyłem się wywaliłem całe sterowanie i na stałe na krótko spinając wysunąłem antenę :/