Zobacz temat - [R200] Falujące obroty - filmik

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Falujące obroty - filmik

marcingv - Pią Paź 07, 2011 14:14
Temat postu: [R200] Falujące obroty - filmik
Witam,
w ostatnim czasie zaczęły mi falować obroty. Na początku objawy były takie, że gdy hamowałem silnikiem i obroty spadały, to od czasu do czasu zaczynało poszarpywać silnikiem, jakby dostawał lekkiej czkawki. Później zorientowałem się, że gdy jest rozgrzany i jest na luzie, to dziwnie chodzi, tzn jakby lekko nie równo, tzn co jakiś czas lekko zadrży. Obecnie gdy stoję na luzie i patrzę się na wskazówkę obrotomierza to widzę, że co chwilę podnosi się do góry i lekko opada. Widać to jeszcze wyraźniej gdy stoję na luzie i próbuję utrzymać obroty na poziomie np. 1500, wtedy obroty falują dużo bardziej. Poniżej zamieszczam link do filmiku na którym widać owe falowanie obrotów, gaz trzymam ciągle w tej samej pozycji a wskazówka co chwila wariuje. Co może być przyczyną takiego zachowania? Dodam tylko, że wyczyściłem silniczek krokowy oraz przewód podciśnienia i nic to nie pomogło.

Link do filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=aukPSDl_Inc

leszczu - Pią Paź 07, 2011 14:27

A przepustnicę czyściłeś ??
marcingv - Pią Paź 07, 2011 15:14

Tak, czyściłem. Zapomniałem wcześniej o niej napisać
rudy - Pią Paź 07, 2011 15:57

sprawdz w nocy czy po kablach iskry nie lataja

[ Dodano: Pią Paź 07, 2011 16:57 ]
ps dobra nuta bueheh

marcingv - Sob Paź 08, 2011 09:58

Sprawdziłem wczoraj wieczorem kable i są ok, tzn nie widziałem żeby coś się świeciło a było wilgotno bo padał deszcz więc jakby coś było nie tak to powinno być widać. Radio grało :wink:
leszczu - Sob Paź 08, 2011 15:11

marcingv, myślę, że w szukajce znajdziesz rozwiązanie swego problemu, bo temat był dość często poruszany.
Lewis - Sob Paź 08, 2011 19:42

sprawdz swiece mi na starych tez na 1,5 tys obroty sie zawieszały na nowych problem minął