|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 214i 1998] Obudowa filtra powietrza
Ges - Pon Paź 10, 2011 21:51 Temat postu: [R 214i 1998] Obudowa filtra powietrza Witam.
Mam pękniętą obudowę filtra powietrza i tak szperałem na allegro i trafiłem na taką ofertę
Czy mógłby ktoś potwierdzić czy to aby na pewno pasuję do mojego Roverka?
Ostatnio znalazłem na Naszym forum chłodnicę wody w dziale giełda, jej właściciel zapewniał mnie, że na pewno będzie pasowała, no i leży teraz bezużyteczna. Na przyszłość chciałbym uniknąć takiego problemu stąd mój temat.
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Pozrawiam.
Alexi - Pon Paź 10, 2011 22:09
To plastyk wiec jeśli masz większy problem ze znalezieniem jej to czemu nie spróbujesz jej naprawić? Np żywicą i matą ? No chyba że bardzo zależy ci na efekcie wizualnym.
ADI-mistrzu - Pon Paź 10, 2011 22:30
Tak, tamta puszcza z aukcji będzie pasować.
A gdzie jest pęknięcie? Pokaż zdjęcie jak możesz.
Ges - Wto Paź 11, 2011 13:10
pęknięty jest dół obudowy koło dolotu, tak że nie trzyma się tam kolanko i zerwane są 2 zatrzaski, skoro mogę kupić tak tanio to nie będę się z tym bawił.
Dzięki za podpowiedź
Inne aukcję były koło 100zł a ta za 15zł no to aż żal nie kupić
ADI-mistrzu - Wto Paź 11, 2011 14:52
A to pewnie że kup, szkoda się bawić.
Ges - Wto Paź 25, 2011 09:56
Witam odświeżę temacik.
Dostałem właśnie paczkę z obudową filtra, a właściwie z całym kompletem (Obudowa, zbiorniczek, kolanko dolotu i ten zwężony wlot, który jest pod lampą)
Chciałem zapytać do czego jest ten zbiorniczek pod akumulatorem i jak się zabrać za wymianę tego wszystkiego, no może oprócz samego wlotu powietrza. Zastanawia mnie to, czy dostanę się od góry do tego zbiorniczka?
leszczu - Wto Paź 25, 2011 11:05
Chyba bez zdejmowania przedniego zderzaka się nie obejdzie.
maniaq - Wto Paź 25, 2011 11:34
Jezeli sama obudowe filtra powietrza chcesz wymeinic, wystarczy odkrecic 2 sruby od podstawki akumulatora
Na zdjeicach z alegro pieknie widac te 2 sruby na 1 zdjeciu
Ges - Wto Paź 25, 2011 18:13
Faktycznie nie obejdzie się chyba bez zdejmowania zderzaka Oprócz obudowy zerwane jest też te kolanko dolotu powietrza, więc wymienić muszę jednak wszystko. Ciężko jest zdemontować zderzak?
Aha pytałem jeszcze o ten zbiorniczek, który jest pod tym kolankiem, jakie on spełnia zadanie?
leszczu - Wto Paź 25, 2011 18:42
Ges napisał/a: | Ciężko jest zdemontować zderzak? |
Nie. Jak robisz to pierwszy raz, to ja wiem z 15 min roboty. Schemat wszystkich śrubek przedniego zderzaka już nie raz wrzucałem na forum, więc powinieneś znaleźć go w szukajce.
Ges napisał/a: | Aha pytałem jeszcze o ten zbiorniczek, który jest pod tym kolankiem, jakie on spełnia zadanie? |
To się nazywa rezonator powietrza, jakie ma za zadanie Spytaj się Wujka Google.
ADI-mistrzu - Wto Paź 25, 2011 18:44
Nie trzeba ściągać zderzaka, odkręcasz prawy reflektor (jest na 3 śrubach) a pod nim są 2 śruby od kanału dolotowego.
Ges - Sob Paź 29, 2011 21:29
Dzięki za podpowiedzi, niedługo zabiorę się za wymianę
Nie udało mi się wykręcić reflektora bez zdejmowania zderzaka, za parę dni jak znajdę chwilę zabiorę się za ten zderzak
|
|