Zobacz temat - [R620Ti] MBC - instalacja.

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning mechaniczny - [R620Ti] MBC - instalacja.

Marshall7 - Wto Paź 11, 2011 17:07
Temat postu: [R620Ti] MBC - instalacja.
Mam pytanie bo nie znalazłem na forum. W którym miejscu instalujecie MBC ?? ??
może ktoś wkleić fotkę jak to wygląda ?? ???

Będę wdzięczny.

Drugie pytanie - wskaźnik doładowania można podpiąć do tej grubej rury, która idzie bezpośrednio do przepustnicy ?? ??? Jeśli nie to gdzie go wpiąć ?? ?

dobryziom - Wto Paź 11, 2011 17:30
Temat postu: Re: [R620Ti] MBC - instalacja.
było 1000 razy ehhh MBC między wężyk idący pod spodem przepustnicy do acuratora na sprężarce. Miedzy tymi dwoma elementami będziesz miał seryjny EBC który musisz odpiąć i najlepiej w jego miejsce.

Wskaźnik w jedno z wyjść po prawej stronie kolektora ssącego.

Marshall7 - Wto Paź 11, 2011 20:05

ok dzięki.

Zapytam jeszcze do jakiej wartości bezpiecznie podkręcić tą turbinę ?? 0,7 ?? ? 0,8 ?? ?
Tak aby wytrzymało to wszystko jak najdłużej. Nie zalezy mi na wyżylowaniu do granic możliwości, ale na odczuwalnej poprawie wewnątrz autka.

dobryziom - Wto Paź 11, 2011 20:11

turbinę to zakręcisz i do 1,5 bara ale komputer jest w stanie obsłużyć do 0,8
Marshall7 - Wto Paź 11, 2011 20:18

Czyli jak wkręcę do 0,8 to będzie bezpiecznie i nic nie zwalę ?? ?

Ile może miec KM i NM mniej więcej ??

davidlive - Wto Paź 11, 2011 20:51

jedz na hamownie przed i po , inaczej nikt ci konkretnie nic nie odpowie
Marshall7 - Wto Paź 11, 2011 20:55

Konkretnej odpowiedzi nie oczekuję ale na przykładach z forum można pi razy oko chyba określić :)
Bardziej mi zależy na NM niż na KM :)

dobryziom - Sro Paź 12, 2011 08:47

czy się nic nie posypie ciężko powiedzieć zależy od stanu skrzyni, sprzęgła, sprężarki... z silnikiem raczej nic się nie stanie.

ile będzie więcej ta sama sprawa zależy ile teraz faktycznie jest ale można ugrać min. 20% wzrostu Nm.

Marshall7 - Sro Paź 12, 2011 10:14

Sprzęgło mam nowe, skrzynia ok, sprężarka nie wiem ale chyba tez ok - nie ma oznak zuzycia. Poza tym nie mam zamiaru czesto tej mocy wykorzystywać ale czasem sie może przydać ;) Nie mam zamiary go zażynać :)

Dzięki za odpowiedzi :)