|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning mechaniczny - [R620Ti] MBC - instalacja.
Marshall7 - Wto Paź 11, 2011 17:07 Temat postu: [R620Ti] MBC - instalacja. Mam pytanie bo nie znalazłem na forum. W którym miejscu instalujecie MBC ??
może ktoś wkleić fotkę jak to wygląda ???
Będę wdzięczny.
Drugie pytanie - wskaźnik doładowania można podpiąć do tej grubej rury, która idzie bezpośrednio do przepustnicy ??? Jeśli nie to gdzie go wpiąć ?
dobryziom - Wto Paź 11, 2011 17:30 Temat postu: Re: [R620Ti] MBC - instalacja. było 1000 razy ehhh MBC między wężyk idący pod spodem przepustnicy do acuratora na sprężarce. Miedzy tymi dwoma elementami będziesz miał seryjny EBC który musisz odpiąć i najlepiej w jego miejsce.
Wskaźnik w jedno z wyjść po prawej stronie kolektora ssącego.
Marshall7 - Wto Paź 11, 2011 20:05
ok dzięki.
Zapytam jeszcze do jakiej wartości bezpiecznie podkręcić tą turbinę 0,7 ? 0,8 ?
Tak aby wytrzymało to wszystko jak najdłużej. Nie zalezy mi na wyżylowaniu do granic możliwości, ale na odczuwalnej poprawie wewnątrz autka.
dobryziom - Wto Paź 11, 2011 20:11
turbinę to zakręcisz i do 1,5 bara ale komputer jest w stanie obsłużyć do 0,8
Marshall7 - Wto Paź 11, 2011 20:18
Czyli jak wkręcę do 0,8 to będzie bezpiecznie i nic nie zwalę ?
Ile może miec KM i NM mniej więcej
davidlive - Wto Paź 11, 2011 20:51
jedz na hamownie przed i po , inaczej nikt ci konkretnie nic nie odpowie
Marshall7 - Wto Paź 11, 2011 20:55
Konkretnej odpowiedzi nie oczekuję ale na przykładach z forum można pi razy oko chyba określić
Bardziej mi zależy na NM niż na KM
dobryziom - Sro Paź 12, 2011 08:47
czy się nic nie posypie ciężko powiedzieć zależy od stanu skrzyni, sprzęgła, sprężarki... z silnikiem raczej nic się nie stanie.
ile będzie więcej ta sama sprawa zależy ile teraz faktycznie jest ale można ugrać min. 20% wzrostu Nm.
Marshall7 - Sro Paź 12, 2011 10:14
Sprzęgło mam nowe, skrzynia ok, sprężarka nie wiem ale chyba tez ok - nie ma oznak zuzycia. Poza tym nie mam zamiaru czesto tej mocy wykorzystywać ale czasem sie może przydać Nie mam zamiary go zażynać
Dzięki za odpowiedzi
|
|