|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620Ti]rover oszalal
lukaszz - Pią Paź 14, 2011 12:46 Temat postu: [R620Ti]rover oszalal na wstepie chcialbym przywitac wszystkich forumowiczów, jestem nowym uzytkownikiem i widzialem, ze na forum pojawialy sie juz tego typu pytania, jednak w zadnym temacie nie bylo jednoznacznej odpowiedzi czy i w jaki sposob mozna sobie poradzic z problemem. Otóż autko na zimnym silniku pracuje ok, rozgrzany przerywa w zakresie od 2 do 3 tys, wymienione swiece, kable nowa przepustnica. dodatkowo czasami po zgaszeniu czuc jakby zapach spalin w srodku. z gory dziekuje za kazda porade.
kwiatekt11 - Pią Paź 14, 2011 15:03 Temat postu: Re: [R620Ti]rover oszalal
lukaszz napisał/a: | na wstepie chcialbym przywitac wszystkich forumowiczów, jestem nowym uzytkownikiem i widzialem, ze na forum pojawialy sie juz tego typu pytania, jednak w zadnym temacie nie bylo jednoznacznej odpowiedzi czy i w jaki sposob mozna sobie poradzic z problemem. Otóż autko na zimnym silniku pracuje ok, rozgrzany przerywa w zakresie od 2 do 3 tys, wymienione swiece, kable, nowa przeplywka. dodatkowo czasami po zgaszeniu czuc jakby zapach spalin w srodku. z gory dziekuje za kazda porade. | a gdzie w Ti jest przepływka bo z tego co wiem jej nie ma
lukaszz - Pią Paź 14, 2011 20:09
przepustnica, mój błąd.
Micros - Czw Paź 20, 2011 11:07
Na zimnym wkręca Ci się powiedzmy do 3,5 tys obrotów i nie przerywa? Sprawdź czujnik położenia wału korbowego. U mnie był niedokręcony, wpadał w wibracje, do komputera wysyłał sygnał "0" i komputer odcinał kilkukrotnie zapłon przy 3-3,5 tys. obrotów. Nie zawsze, to na początku była loteria, dopiero później regularnie. W serwisie znaleźli, dokręcili i spokój.
lukaszz - Pią Paź 21, 2011 15:46
no objawy mniej więcej takie same więc może to byc ten czujnik. mam takie pytanie, czy sam, majac srednie pojecie o motoryzacji dalbym rade znalezc ten czujnik?
jarek18wgm - Pon Lis 07, 2011 20:14
Google nie boli
Powodzenia
Ja tez tak mialem ze przerywal nie palil ... Ale po kilkunastu probach odpalil
Przechetalem go troszke I OK narazie nie mam problemu
Marshall7 - Wto Lis 08, 2011 07:57
jarek18wgm napisał/a: | Google nie boli
Powodzenia
Ja tez tak mialem ze przerywal nie palil ... Ale po kilkunastu probach odpalil
Przechetalem go troszke I OK narazie nie mam problemu |
To może napisz co było przyczyną???
Marrkus - Wto Lis 08, 2011 21:40
lukaszz napisał/a: | no objawy mniej więcej takie same więc może to byc ten czujnik. mam takie pytanie, czy sam, majac srednie pojecie o motoryzacji dalbym rade znalezc ten czujnik? |
Z małą podpowiedzią znajdziesz na pewno
|
|