|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 800 - [825 SD] gaśnie z niewiadomej przyczyny
wojtek12405 - Sob Paź 15, 2011 16:59 Temat postu: [825 SD] gaśnie z niewiadomej przyczyny Witam mam problem z Roverykiem a dokładnie chodzi o to że odpala samochód podjadę około 5km i zaczyna gasnąc a dokładniej jak mam na biegu to chodzi i nagle zaczyna tracić moc jak wezmę na luz bądź sprzęgło wcisnę to całkowicie gaśnie i muszę się zatrzymać następnie odpalać z rozrusznika bo z prędkością jak lecę i wrzucam bieg i puszczam sprzęgło to raz na 10 razy odpali tak a więc jaka może być usterka tego że traci moc całkowicie?
myślałem że może być to filtr od paliwa zapchany lecz przeczyściłem go i dalej...
a więc co patrzeć następne? pompę paliwa czy co?
proszę o pomoc...
AndrewS - Sob Paź 15, 2011 22:35
yyy jak wyczyściłes filtr paliwa
da sie go rozebrać
gdyby to byl filtr, to raczej bylby problem od razu, a nie po tych 5km, nie znam niestety tego VM, mi bardziej podchodzi to pod problem elektryczny
plemaster - Pon Paź 17, 2011 16:37
Heh filtra paliwa nie da się wyczyścić...filtr się wymienia
Nie no jest możliwe że to filtr....np po jakimś tam odcinku osiągasz prędkość dla której już za mało paliwa przelatuje przez ten "zapchany" filtr.
Radzę zacząć od wymiany filtra powietrza i paliwa.
wojtek12405 - Sro Paź 19, 2011 17:51
no wymieniłem sory za pomyłkę:p
był on wymieniony teraz znajomy mechanik coś wczoraj pobawił się przy nim chyba coś z olejem i jeszcze z czymś jutro sprawdzę jak postęp i czy chodzi poprawnie:)
|
|