|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r45] Jaki termostat pasuje do r45 iTD
miuzziker - Pon Paź 17, 2011 19:02 Temat postu: [r45] Jaki termostat pasuje do r45 iTD Cześć. Długo muszę czekać żeby mi sie nagrzał samochód, więc muszę wymienić termostat. Jaki pasuje do mojego auta termostat. Czy wystarczy wymienić sam termostat czy trzeba wymieniać dodatkowo jakieś uszczelki czy obudowę?
Czy ten będzie pasować?
http://moto.allegro.pl/ro...1879139868.html
tronsek - Pon Paź 17, 2011 19:11
miuzziker napisał/a: | Czy ten będzie pasować? | będzie pasować. Tu masz do porównania termostat oryginalny http://www.tomateam.pl/sk...al=silnik&c=887
Remigiusz - Pon Paź 17, 2011 20:13
miuzziker, Tak będzie ja u nich tez kupowałem
marcinZG - Pon Paź 17, 2011 22:45 Temat postu: Re: [r45] Jaki termostat pasuje do r45 iTD
miuzziker napisał/a: | Cześć. Długo muszę czekać żeby mi sie nagrzał samochód, więc muszę wymienić termostat. |
Mi tez nagrzewa sie dlugo i dlatego musze juz niebawem pozaslaniac wloty powietrza przed chlodnica, bo nie mam zamiaru do wiosny odmrazac sobie tylka w aucie. A termostat mam sprawny.
Jestes pewien, ze w Twoim wypadku to termostat? Sprawdzales go?
Remigiusz - Pon Paź 17, 2011 22:49
marcinZG, Trzeba będzie znów wyciągnąć plexi szybę i wsadzić w wlot powietrza od maski. Talko uwaga przy jedzie powyzej 160km/h ze stalą prędkością. Sie lubi silnik grzać na czerwone pole
miuzziker napisał/a: | Długo muszę czekać żeby mi sie nagrzał samochód, więc muszę wymienić termostat. | Ale jak potem złapie temp. to nie jest winny termostat. Termostat by był walnięty jak by np po 20km dalej byl zimny silnik
miuzziker - Wto Paź 18, 2011 07:26
Silnik mi się zagrzeej po 20km ale jak jadę na wysokich obrotach, ale jak np. jadę gdzieś przez miasto na niskich obrotach to mi znowu temperatura spada. Też zależy jak jest temperatura na dworze. Ale bardzo rzadko żeby temperatura osiągła 90 stopni.
Remigiusz - Wto Paź 18, 2011 12:35
miuzziker, No to tak termostat do wymiany
marcinZG - Wto Paź 18, 2011 16:03
Remi55 napisał/a: | marcinZG, Trzeba będzie znów wyciągnąć plexi szybę i wsadzić w wlot powietrza od maski. Talko uwaga przy jedzie powyzej 160km/h ze stalą prędkością. Sie lubi silnik grzać na czerwone pole |
Wlasnie nie mam zadnego takiego fajnego patentu, co roku wycinam karton, owijam go czarna, kryjaca folia i na druciki do kratek.
Autostradami nie smigam, wiec przegrzanie mi nie grozi
Remigiusz - Wto Paź 18, 2011 16:10
marcinZG, Ja kupiłem plexe przezroczystszym nie pamietam już tego rozmiaru ale coś 25x15cm czy jakoś tak. Tak żeby się dało wsunąć, jak sie otworzy maskę, miedzy na środkowa rozpórkę co widać. Kosztowało mnie to chyba 3zl a czasem jak maja takie odpadki to ca free można dorwać. Tylko nie kupuj za grubej żeby było jeszcze w miarę giętka i w tedy ładnie się wsuwa
Mogę w sumie filmik wrzucić jak to się montuje i jak to umnie wygląda I od zewnątrz nie widać tego bo nie ma żadnych mocowań typu opaski itd. Z ta osłona w sumie jeździłem do końca maja prawie aż mi się za często silnik grzał na autostradzie i ja wyciągnąłem na pierwszym parkingu
Tylko muszę kupić w tym roku druga bo stara pamietam wycinałem na szybo i z wysokości za dużo ucharatalem
[ Dodano: Wto Paź 18, 2011 17:10 ]
Trzeba na spokojnie dopasować ładnie rozmiar
marcinZG - Sro Paź 19, 2011 16:10
No w sumie fajny pomysl
Rozumiem, ze ladowales ta oslone tylko za grilla, a za zderzak nie?
Ja wkladam tu i tu.
Remigiusz - Sro Paź 19, 2011 16:29
marcinZG, To za zderzak nie dawałem ze względu na autostrady By już nic nie chłodziło Na miasto to może i warto w sumie
|
|