|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] problem ze skrzynią abs
stw22stw - Pon Paź 31, 2011 21:58 Temat postu: [R620] problem ze skrzynią abs Witam wszystkich. Jestem tu nowy i nie wiem czy w dobrym dziale pisze. Do niedawna jestem właścicielem Rover 620. Kupiłem samochód z uszkodzoną skrzynią biegów, (w skrzyni uszkodzony mechanizm różnicowy) i zamówiłem na allegro używaną. Dałem do mechanika i na początku było wszystko ok. Przejechałem nim około 20 km i było wszystko ok. Na drugi dzień chciałem jechać i tu zonk. Sprzęgło lekko nacisnąłem i już było przy samej podłodze. Zadzwoniłem do mechanika i powiedział mi, że prawdopodobnie zapowietrzyło mi się sprzęgło. Więc odpowietrzyłem wyjechałem z garażu i samochód stanął. Bieg wbity a samochód nie jedzie. Teraz mogę wbić każdy bieg a samochód nawet nie drgnie. wchodzą nawet bez sprzęgła. Mechanik ten który naprawiał nie chce się podjąć kolejnej naprawy. Może ktoś wie co tam może być??? Oraz mam drugi taki problem , że ABS chyba nie działa. bo jak gwałtownie zahamuje to od razu piszczą opony (blokuje). W vectra B hamują impulsowo czy jakoś tak to się mówi. Kontrolka od ABS w ogóle nie nie pali ani się nie zapala przy przekręceniu zapłonu. I jeszcze jedno pytanie jak można sprawdzić ile to konny motor. Bo jak kupowałem to sprzedający mówił że to jest 136 KM ale mam wątpliwości czy to nie jest 115 KM. Z góry dzięki za informacje. Pozdrawiam
jarek18wgm - Pon Lis 07, 2011 20:10 Temat postu: ... Jak chodzi o skrzynie to ci nikt nie napisze tego od tak bo to moze byc 152900 zeczy
Abs Podejrzewam ze poszedl czujnik ABS a kontrolka juz sie przepalila
A kiedy chodzi o moc zobacz na dowod Sprawdz ile ma KW ilosc KW x 1.4 = KM
|
|