|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Rover 416 Si]Problem z fotelikiem dziecięcym...............
adam26xx - Sro Lis 02, 2011 16:59 Temat postu: [Rover 416 Si]Problem z fotelikiem dziecięcym............... Witam
Mam duży problem z fotelikiem dla dziecka 0-13kg.Niestety pasy na tylnym siedzieniu nie są w stanie go objąć ,No ok fotelik był razem z wózkiem jakiś niefirmowy ,kupiłem dzieciakowi Recaro Young Profi ta sama sytuacja
Miał ktoś podobny problem ?Ewentualnie w jakich fotelach wozicie juniorów?
pzd
zouza - Sro Lis 02, 2011 17:40
adam26xx, jak już uda Ci się poradzić coś na ten problem napisz proszę jak Ci się sprawuje te Recaro i czy jesteś zadowolony.
banknot - Wto Lis 08, 2011 15:57
Ja jestem bardzo zadowolony z Recaro Young Profi Plus , może to wina pasów w twoim samochodzie? Technika nie jest kompletnie moją dziedziną, ale nie miałem żadnych problemów z instalacji fotelika. Kupiliśmy go ponieważ w przedziale od 0-13kg zdobył największą ilość punktów w testach ADAC, a czytałem, że te są najważniejsze. Pozdrawiam i powodzenia.
slax - Wto Lis 08, 2011 17:04
adam26xx, ewidentnie masz coś nie tak z pasami bezpieczeństwa... U mnie w r400 miałem trzy różne foteliki i nigdy nie było problemu z mocowanie, IMHO pasa starczy na "objęcie" dwóch fotelików.
Spróbuj zamocować fotelik z drugiej strony
darek_wp - Wto Lis 08, 2011 19:18
Faktem jest, że pasy bezpieczeństwa na tylnej kanapie w R416 do najdłuższych nie należą. Ja również mam problem z zapięciem z tyłu niektórych typów fotelików. Szczególnie jeśli pas ma opasywać cały fotelik z dzieckiem. W takim przypadku korzystam z fotela pasażera z przodu (nie mam airbag-a). Sam natomiast kupiłem dla swoich pociech foteliki, które mają własne pasy a pasy samochodowe mocują tylko fotelik i problem rozwiązany.
wlodek - Pon Sty 15, 2018 19:25
Odmrażam temat. Mam ten sam problem- potrzebuje fotelika RWF (tyłem do kierunku jazdy) dla dziecka o wadze od około 10kg. Przymierzałem Joie Stages i niestety pojawił się problem z długością pasów. Nie chce kupować przedłużek pasów. Ani fotelika przodem do kierunku jazdy - córka ma dopiero 10 miesięcy. Ma ktoś jakieś doświadczenia z roverami45/MG ZS w tym temacie?
TomC - Nie Sty 21, 2018 01:32
wlodek napisał/a: | Odmrażam temat. Mam ten sam problem- potrzebuje fotelika RWF (tyłem do kierunku jazdy) dla dziecka o wadze od około 10kg. Przymierzałem Joie Stages i niestety pojawił się problem z długością pasów. Nie chce kupować przedłużek pasów. Ani fotelika przodem do kierunku jazdy - córka ma dopiero 10 miesięcy. Ma ktoś jakieś doświadczenia z roverami45/MG ZS w tym temacie? |
Nie można pominąć faktu że wybierasz najmniej bezpieczne miejsce do przewozu dziecka. Jeśli jednak masz to gdzieś to poszukaj fotelika, który przypina się pasem do siedzenia poprzez ramę fotelika ( bez konieczności opasywania pasem całego fotelika). Miałem lata temu taki fotelik gdzie pas przekładało się pomiędzy fotelikiem a jego plastikową ramą a dziecko było zapinane pasami szelkowymi fotelika. Dodam że fotelik miał regulację polegającą na możliwości położenia dziecka (coś jak kołyska)
|
|