|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] Delikatny wyciek oleju.
norbi - Wto Lis 08, 2011 17:37 Temat postu: [MG ZR] Delikatny wyciek oleju. Witam
Mam taki drobny problem bo mam niewielki wyciek oleju z miejsca gdzie jest pasek czy jakos w jego okolicach co to moze byc uszczelniacz ? Czy cos innego ?!
tronsek - Wto Lis 08, 2011 18:35
norbi, NIE DUBLUJ TEMATÓW
norbi napisał/a: | mam niewielki wyciek oleju z miejsca gdzie jest pasek | Jaki pasek Rozrządu Wielorowkowy Czy od spodni Sprecyzuj dokładnie o jaki pasek chodzi, bo tu nikt wróżką nie jest.
norbi - Wto Lis 08, 2011 18:37
wydaje mi sie ze rozrządu na samym poczatku wydawało sie jakby woda z olejem ale to niewielka ilośc a pozniej jakies 3 krople oleju wyciekły... co moze sie stac ? jakas powazniejsza awaria ? jesli zasilikonuje silikonem wysokotemeparturowym to pomoze cos ?
tronsek - Wto Lis 08, 2011 18:43
norbi napisał/a: | ... co moze sie stac ? | Praktycznie nic.
Cytat: | jesli zasilikonuje silikonem wysokotemeparturowym to pomoze cos ? | Nie pomoże.
norbi napisał/a: | wydaje mi sie ze rozrządu | Na górze silnika, czy na dole Jak nie jesteś pewny to może dołącz jakąś fotkę, w którym miejscu jest ten wyciek.
norbi - Wto Lis 08, 2011 18:46
powiem CI tak spod silnika dzis jak byłem na wymianie opon to na samym poczatku pare kropelek jakbys oleju z woda a pozniej pare krole takiego czarbego oleju wiec mowisz ze raczje nic nie powinno sie stac ? a znajomy mowił mi cos o uszczelniaczu pomoze to coś ?
tronsek - Wto Lis 08, 2011 18:50
norbi napisał/a: | spod silnika | to może być uszczelniacz wału korbowego, albo spod uszczelki miski olejowej. Wjedź gdzieś na kanał i popatrz od spodu gdzie jest wyciek.
norbi napisał/a: | mowisz ze raczje nic nie powinno sie stac ? | Nic się nie stanie. Kontroluj tylko dość często poziom oleju, aby sprawdzić w jakim tempie ubywa.
norbi - Wto Lis 08, 2011 18:53
Dzieki wielkie jeśli bd miał jakieś jeszcze pytania to napisze do Cb na pw ok
Adrian - Wto Lis 08, 2011 18:56
Pisz tu. Kiedyś ktoś będzie miał podobny problem, przeczyta Twój temat i znajdzie rozwiązanie.
tronsek - Wto Lis 08, 2011 19:01
AdrianWWL napisał/a: | Pisz tu. Kiedyś ktoś będzie miał podobny problem, przeczyta Twój temat i znajdzie rozwiązanie. | Dokładnie. Pisz na forum
norbi - Wto Lis 08, 2011 21:21
a ile moga kosztowac uszczelniacze jutro wrzuce zdj to ocenicie co to jest dokładnie
|
|