Zobacz temat - [Rover 620Si] problem z zapłonem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [Rover 620Si] problem z zapłonem

szyszolek21 - Nie Lis 13, 2011 10:05
Temat postu: [Rover 620Si] problem z zapłonem
Witam serdecynie

Przez jakis czas miałem problem z aparatem zapłonowym
mianowicie wyskakiwał mi błąd nr 9 jakac tam usterka z TDC sensor w paracie. Wczoraj załozyłem drugi aparat zapłonowy kupiony na allegro , bodajze po regeneracjii z dozywotnia gwarancją . Po zamontowaniu "nowego " aparatu silnuik ładnie odpalił bez zadnej zwłoki jak na starym aparacie zadnego błedu . ładnie pracował wyregulowałem sobie obroty wkoncu zgasł z nie wiadomo jakiej przyczyny . Po jakims czasie odpalił i wszystko normalnie . Znowusz wieczorem pojechał z rodzinką na miasto i gdy cjhciałem wracac do domku odpalam autko załapał i zgasł wszedł bład ciagle paliło sie check enginme wyjmowałem 7,5 amperowy bezpiecznik nic nie daławo bład nie gasł. Dzis sprawdziłem wyskakuje mi bład nr 15 autko po scholowaniu dzis raqno normalnie odpaliło wjechałem do garazu dodałem gazu zgasł iznowu to samo check engine ciagle sie pali nie moge gop skasowac bezpiecznik wyciagałem na kilka minut przewody od akumulatora tez zwierałem a bład ciagle sie swieciu i autko nie odpala .Siedze długie czytam qale nie wiem jak dac sobie z tym rade