Zobacz temat - [r200] coś z pompą wtryskową pomocy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200] coś z pompą wtryskową pomocy

pawel292 - Sro Lis 23, 2011 10:23
Temat postu: [r200] coś z pompą wtryskową pomocy
witam kupiłem roverka w którym był wyciek paliwa z pod dekielka z tyłu pompy wtryskowej kolega zdemontował pompę uszczelnił ja i założył ponownie jeżdziłem tak 2 tygodnie poczym pompa znów zaczeła cieknąć prawdopodobnie z tego samego miejsca oraz zapaliła sie kontrolka check engine i auto jest zamulone ledwie jezdzi co zrobić i dlaczego zapaliła sie ta kontrolka? czy może to przez ten wyciek?
szoso - Sro Lis 23, 2011 10:28

wybłyskaj sobie błędy to po pierwsze
http://www.roverki.pl/zro...urbodiesel.html
jeśli cieknie z tego samego miejsca to trzeba dać grubszy oring, przerabiałem to niedawno

Jugol - Czw Lis 24, 2011 01:09

pawel292 napisał/a:
czy może to przez ten wyciek?

Jeżeli jest dość spory, to nie ma odpowiedniego ciśnienia na wtryskach i może się tak dziać.

pawel292 - Czw Lis 24, 2011 06:52

Dzwonił mechanik pompa jest już wyciągnięta uszczelni ją założy a ja napisze czy pomogło ale z góry dzięki a może przypadkiem ktoś wie jaką średnice ma ten oring?
galant - Pią Lis 25, 2011 09:48

jakiej firmy są pompy w R'kach?
szoso - Pią Lis 25, 2011 09:51

Bosch, mowa o dieslu
galant - Pon Lis 28, 2011 13:39

czy do boscha nie ma czasem kompletnych reperaturek jak do tych gównianych lucasowskich? może warto byłoby dołożyć te 100 czy 200zł, zrobić sobie remont jak już i tak pompa na wierzchu jest i mieć święty spokój na następne kilka lat?
szoso - Pon Lis 28, 2011 14:19

galant napisał/a:
czy do boscha nie ma czasem kompletnych reperaturek

komplet uszczelek oryginalnych to koszt 35zł i nie gwarantuje to że nie będzie leciało
ja musiałem kupić grubsze oringi by opanować wyciek z pompy, inne niż były w oryginalnym komplecie

galant - Pon Lis 28, 2011 14:30

chyba, że tak. ja tylko podpowiadam jak było u mnie, może się komuś przyda, a może nie. pozdrawiam
pawel292 - Wto Lis 29, 2011 06:41

a wiec pompa po założeniu dalej cieknie wczoraj odebrałem autko od pompiarza który stwierdził wyciek z góry pompy powiedział ze to uszczelka pod dekielkiem i niema potrzeby demontarzu pompy za usługe uszczelnienia zapłaciłem 200 zł miałem dzisiaj jeszcze jechac na komputer aby skasowac tą kontrolke check engine ale co znowu plama pod autem :cry:
szoso - Wto Lis 29, 2011 07:46

to widzę fachowiec taki jak mój, 2 razy uszczelniał i leciało, w końcu sam to zrobiłem oczywiście bez demontażu pompy i teraz mam spokój
http://forum.roverki.eu/v...ght=leci++pompy
pawel292 napisał/a:
miałem dzisiaj jeszcze jechac na komputer aby skasowac tą kontrolke check engine

ale po co?
sam możesz to zrobić, kasowanie błędów z pamięci polega na włączaniu i wyłączaniu zapłonu około 50 razy