|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Nasze auta - Pazdzioch. - R400
Pazdzioch. - Nie Lis 27, 2011 19:29 Temat postu: Pazdzioch. - R400 Marka : Rover
Model : 400
Silnik : 1,6 16V
Rok : 2000
Moc : 112 KM
Przebieg : 173 Tyś KM
Wyposażenie : ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, światła przeciwmgłowe
Zdjęcia jak narazie z aukcji bo jeszcze własnych nie zrobiłem
Jeśli chodzi o jazdę tym autem to dużo lepiej się jeździ niż wcześniejszym. Patrząc na stan licznika tamtego a tego to stary był na pewno kombinowany i to ostro. Jeśli chodzi o plany to w najbliższym czasie czekają mnie wymiana oleju, rozrządu i kabli zapłonowych. Ze starego w tym się a pewno znajdzie Radio, Cb-radio, gumowe dywaniki, akumulator i pozostałe rzeczy które się nadają a w tym nie ma. Mam nadzieje że w najbliższym czasie opisze jakieś modyfikacje
kruszan - Pon Lis 28, 2011 10:53
gratuluje szybkiego powrotu do roverkowego świata
ps. ładny
karmel - Pon Lis 28, 2011 13:38
ladniutka , tylko nie powtarzaj ostatniego wyczynu.
Pozdrawiam z drugiej strony kraka.
Pazdzioch. - Pon Lis 28, 2011 18:47
kruszan napisał/a: | gratuluje szybkiego powrotu do roverkowego świata
ps. ładny |
Innej opcji nie było żebym nie wrócił
karmel napisał/a: | ladniutka , tylko nie powtarzaj ostatniego wyczynu.
Pozdrawiam z drugiej strony kraka. |
Nie mam nawet najmniejszego zamiaru powtarzać
Pawkaz - Pon Lis 28, 2011 19:08
Ladnie zachowany Sadzilem, ze napisales cos w temacie starego R, a tu mila niespodzianka
Pazdzioch. - Czw Kwi 12, 2012 11:46
Pawkaz napisał/a: | Ladnie zachowany Sadzilem, ze napisales cos w temacie starego R, a tu mila niespodzianka |
Tamten temat został zamknięty 20 a ja 26 w sobotę po 13 pojechałem po tego. Wtedy jeszcze sam nie wiedziałem że będzie taki następca
[ Dodano: Czw Kwi 12, 2012 12:46 ]
Żeby nie było że się nic nie dzieje No to lecimy
Do bagażnika dostawała mi się woda przez odchodząca masę na złoczeniach, najpierw rozebrałem tył.
Jak widać wzmocnienia zderzaka ucierpiały strasznie przez czas i zostały odkręcone oraz zawiezione do znajomego gdzie powstają nowe Później odkręciłem lampy i zlikwidowałem drobne oznaki rdzy i porządnie uszczelniłem bagażnik masa uszczelniająca żeby mi się woda nie dostawała.
Następnie stwierdziłem że jak rozebrałem tyle to rozbiorę całkowicie i sprawdzę podłogę na przodzie i wypiorę dywanik, po ściągnięciu okazało się że podłoga zdrowa, ale dywanik cały mokry i smród niesamowity
Co do zmian to starą kierownice zastąpiła nowa taka jak w starym z wstawką drewnianą, resztę zmian nie widać bo wszystko rozebrane.
leszczu - Czw Kwi 12, 2012 12:28
Nono, sporo pracy włożyłeś.
Remigiusz - Czw Kwi 12, 2012 12:34
Jak już jesteś na takim etapie to wygłusz od razu sobie autko
Pazdzioch. - Czw Kwi 12, 2012 12:47
leszczu napisał/a: | Nono, sporo pracy włożyłeś. |
A to jeszcze nie koniec, dzisiaj będę się zajmował praniem dywanika i wyczyszczania podłogi z piachu i zanieczyszczeń oraz schowanie kabli od tuby żeby nie szły jak wcześniej przez całe auto na widoku
Remigiusz napisał/a: | Jak już jesteś na takim etapie to wygłusz od razu sobie autko |
Chodzi ci o wygłuszenie na podłodze ? Mógłbyś podpowiedzieć najlepiej czym wygłuszyć ?
Remigiusz - Czw Kwi 12, 2012 13:13
No dokładnie chodzi mi o podłogę oraz miejsca gdzie jest gola blacha i nie ma tych czarnych mat. Ja bym dały maty bitumiczne wiem ze doda to ciężaru ale nie trzeba przesadzać i tylko dodać tam gdzie fabryka zawiodła i nie dala np na środkowej kolumnie w miejsca nadkoli
Jeszcze w miejscach pionowych bym dal filce
Pazdzioch. - Pon Maj 07, 2012 14:14
Czy prace idą dalej do przodu ? Oczywiście że tak, łatwo się nie podaje Tym razem poszedł przód do roboty Lampy już przerobione ale zaprezentuje je dopiero jak wypoleruje klosze. Mam do was takie pytanie, czy żeberka w atrapie pomalować na czarno czy może je zastąpić siatką ?
leszczu - Pon Maj 07, 2012 14:29
Pazdzioch. napisał/a: | Mam do was takie pytanie, czy żeberka w atrapie pomalować na czarno czy może je zastąpić siatką ? |
Rób tak, aby tobie się podobało.
Pazdzioch. - Pią Mar 22, 2013 17:12
leszczu napisał/a: | Pazdzioch. napisał/a: | Mam do was takie pytanie, czy żeberka w atrapie pomalować na czarno czy może je zastąpić siatką ? |
Rób tak, aby tobie się podobało. |
No właśnie tu się nie mogę zdecydować co mi się bardziej podoba
[ Dodano: Pon Gru 24, 2012 17:09 ]
Troszeczke się tu zakurzyło więc pasowałby odświeżyć Takie jedno marne zdjęcie z kalkulatora
Zmiany jakie zaszły to:
- nowe radio
- doszedł subwoofer + wzmacniasz
- cały zakonserwowany porządnie na zime
- wymieniony kompletny rozrząd
- nowe kompletne sprzęgło oraz parę innych drobiazgów.
Co do dalszych działań to aktualnie zbieram części do wyglądu wizualnego by ruszyć ze wszystkim na wiosnę
[ Dodano: Pią Mar 22, 2013 17:12 ]
Troszeczkę się zakurzyło więc pasowałoby odświeżyć. Ostatnio jak było parę dni ciepłych zabraliśmy się ze znajomymi za mała modyfikacje przez co Rover teraz siedzi parę centymetrów niżej Jest rozpoczętych kilka innych modyfikacji ale niestety pogoda nie pozwala na dokończenie ich Oprócz tego został również wymieniony akumulator, olej z filtrem i piasta z tyłu.
leszczu - Pią Mar 22, 2013 17:17
Pazdzioch. napisał/a: | Ostatnio jak było parę dni ciepłych zabraliśmy się ze znajomymi za mała modyfikacje przez co Rover teraz siedzi parę centymetrów niżej |
Wymieniliście sprężyny Czy może stare skróciliście
Pazdzioch. - Pią Mar 22, 2013 17:21
leszczu napisał/a: | Wymieniliście sprężyny Czy może stare skróciliście |
Nie bawimy się w skracania sprężyn. Zostały założone nowe z regulacja wysokości
greg-si - Pią Mar 22, 2013 17:30
Jakie?
Pazdzioch. - Pią Mar 22, 2013 17:37
Jest to coś takiego.
Markzo - Pią Mar 22, 2013 18:12
jak jest z jakością takich springów? bo to tanie jak barszcz..
kychu5 - Pią Mar 22, 2013 19:02
Podoba mi się jak siedzi czekam na relacje jak się sprawują te springi bo chętnie sam bym takie przygarnął
greg-si - Pią Mar 22, 2013 20:35
Znam kilka osób które jeżdżą/jeździły na czymś takim. Jedni chwalą, inni za żadne skarby nie wrócą do tego.
Jeździłem samochodem z czymś takim i skok sprężyny jest mizerny przez co amortyzator wogóle nie pracuje w swoim położeniu. Można powiedzieć trakcji brak. Samochód zachowywał się jak taczka z metalowym kołem. Skakał na wszystkim.
Poza regulację i efektem wizualnym to jest porażka.
Lysy_ - Sob Mar 23, 2013 08:55
Jakbym swojego ex widział . Wygląda super w zakrętach rewelka ale.... w zimę - nie wyobrażam sobie (puściłem swojego tuż przed giga śniegami ), zjazd do jakiegokolwiek garażu jakakolwiek zmiany nachylenia podłoża na drodze - non stop tarcie. W efekcie umnie tłumik wyglądał jak prostokąt od spodu. Już nie wspomnę o jezdzie w 4 osoby
Pazdzioch. - Sob Mar 23, 2013 10:57
Zgodze się że w zakrętach sie trzyma teraz dobrze, nie ma żadnych przechyleń ani nurkowania podczas hamowania. Powiem ci greg-si że też bym już nie wrócił do nich. Seryjne amortyzatory są za długie i one na nierównościach nie pracują tylko całe sprężyny skaczą. Więc w najbliższym czasie trafia krótsze amortyzatory lub wstrzymam się jeszcze trochę, dołożę i kupie prawdziwego gwinta.
kychu5 - Sob Mar 23, 2013 20:19
greg-si napisał/a: | Znam kilka osób które jeżdżą/jeździły na czymś takim. Jedni chwalą, inni za żadne skarby nie wrócą do tego.
Jeździłem samochodem z czymś takim i skok sprężyny jest mizerny przez co amortyzator wogóle nie pracuje w swoim położeniu. Można powiedzieć trakcji brak. Samochód zachowywał się jak taczka z metalowym kołem. Skakał na wszystkim.
Poza regulację i efektem wizualnym to jest porażka. |
I już wiem że tego nie kupie dzięki za opinie
DENIZOTAC - Wto Mar 26, 2013 20:37
Jakie masz żarówki ? Firma itp bo ładnie świeci Kolorek a jak z oświetleniem względem zwykłych ?
kruszan - Wto Mar 26, 2013 22:19
Bluevison Phillipsa - pytałem już o to
ps. ja je miałem, 70zł w błoto bo spaliły się po niecałym roku jedna i 2ga... a nie miałem takiego efektu zupełnie... nie wiem jakim cudem, ale na fotce wygląda super
DENIZOTAC - Sro Mar 27, 2013 06:28
Myślę nad Osram Silvestar +50 bo u nas trzeba 2 kąplety co nie H1 Krótkie i H4 Długie
To koło 35zeta za kąplet. Testował to ktoś Świecą przynajmniej na biało
Pazdzioch. - Sro Mar 27, 2013 10:02
Wczoraj jak staliśmy ze znajomymi na 4 auta i wszyscy włączyliśmy postoje to różnicę było widać od razu. Ich tak bardziej na żółto a moje na biało.
kruszan - Sro Mar 27, 2013 11:15
Postoje tak, też miałem białe, mijania były może bardziej jasne niżeli zwykłe żarówki, ale o poświacie niebieskiej można było zapomnieć.
Teraz mam ledy w postojach, jest efekt super
farek - Sro Mar 27, 2013 12:21
DENIZOTAC napisał/a: | u nas trzeba 2 kąplety co nie H1 Krótkie i H4 Długie |
h7 mijania i h1 drogowe
DENIZOTAC - Sro Mar 27, 2013 13:31
Hmm to muszę zaglądnąć bi na allegro cis ala xenon pisze że h1 i h4 są
http://allegro.pl/zestaw-...3069442876.html
Aluski masz 15 na profilu 55 i 185 szerokość czy
Nom co ledy to ledy zdj niżej mojego autorstwa led po lewej zwykła po prawej
Pazdzioch. - Nie Kwi 27, 2014 13:19
Alusy mam 15 i na lato mam 195/50, a zimówki mam jakiś zamiennik rozmiaru 185/55 już dokładnie nie pamiętam jaki
[ Dodano: Nie Kwi 27, 2014 14:19 ]
Tak się tu zakurzyło że nie mogłem nawet tematu znaleźć Oczywiście działam cały czas przy aucie. Ostatnio Roverek dostał nowy rozrusznik, uszczelniacz wałka sprzęgłowego, uszczelniacze półosi, uszczelkę pod miskę olejową, dwie poduszki silnika, filtr powietrza i nowy olej z filtrem
Co do zmian wizualnych:
-felgi 17 na oponkach 205/40
-halogeny oklejone żółtą folią
-lusterka od 45 w kolorze
-grill i blenda w kolor
-ledowe podświetlanie wnętrza
-nowe głośniki z przodu + syczki
-bębny i zaciski w kolor
Przy aucie wciąż działam. Po weekendzie majowym idzie do wymiany przednia szyba i może delikatnie przyciemnienie szyb ale to wszystko się okaże. Na razie tylko jedna fotka
greg-si - Nie Kwi 27, 2014 14:08
Dobrze wygląda choć felga średnio podchodzi ale tragedii nie ma.
Widzę niekonsekwencję z halogenami. Jak już są one 'żółte' to kierunki w przednich lampach i błotnikach też by tu zrobiły robotę będąc w takim samym kolorze. Do tego amber w przednich kierunkach i w nocy byłoby ciekawie
Póki co chyba najlepiej wyglądający R400 jaki był tu na forum.
Pazdzioch. - Nie Lip 13, 2014 21:12
Rover wciąż ma się dobrze i jeździ bez żadnych problemów. Ostatnio jak wspominałem wyżej została wymieniona przednia szyba i trafiło kompletne zawieszenie gwintowane MTS przez co siedzi jeszcze niżej Pod koniec lipca początek sierpnia idzie do lakiernika przez co wygląd się co nieco jeszcze zmieni mam nadzieje że zdążę wszystko ogarnąć co sobie zaplanowałem do SCP
kychu5 - Pon Lip 14, 2014 12:32
Podoba mi się jak siedzi ale powiedz mi jedno, nie jest za nisko chodzi mi o krawężniki progi itp. Bo ja widzę po swoim który ma oryginalny zawias że jest nisko i często zahaczam z przodu oczkiem do holowania o krawężniki. A tak poza tym brakuje jakieś lotki na tylnej klapie
Pazdzioch. - Pon Lip 14, 2014 14:24
Do krawężników dojeżdża się na wyczucie Co do progów to nie ma żadnych problemów jedynie przednimi chlapaczami przycieram Lotka miała być ale tymczasowo zrezygnowałem z niej bo wole coś innego zakupić ale to pokaże bo powrocie od lakiernika jak będzie już zmontowane wszystko
kychu5 - Pon Lip 14, 2014 15:20
No to czekamy na efekty pracy u lakiernika
Pazdzioch. - Nie Paź 05, 2014 18:39
Żeby nie było że nic się nie dzieje. Rover dalej jeździ i nabija kilometry bez problemów. Po SCP zostały wymienione z przodu tarcze i klocki firmy ATE. W czwartek auto poszło do blacharza na wymianę nadkola, pomalowaniu kilku rzeczy dodatkowo i naprawę zawiasów z przodu od kierowcy bo strasznie już drzwi opadły. Żeby było ciekawiej byłem umówiony na 19 by oddać auto a po godzinie 18 wjechał mi koleś w tył
Tak się prezentował na SCP.
Tak wyglądał przed oddaniem do blacharza i przed kolizją.
Dreamowy - Nie Paź 05, 2014 18:51
Świetne auto! Super gleba i felga. Powiedz mi od jakiego auta masz gwint MTS'a? Z tego co przeglądałem ich katalog to do rovera mają same springi..
Remigiusz - Nie Paź 05, 2014 18:56
Bez tylnego zderzaka wygląda to mega jak rakieta
Pazdzioch. - Nie Paź 05, 2014 18:59
Dreamowy gwint mam MTS-a od Hondy Civic VI
Dreamowy - Nie Paź 05, 2014 22:45
Ciekawe czy do R600 by wszedł ten gwint, u Ciebie normalnie bez żadnych przeróbek wszedł?
greg-si - Pon Paź 06, 2014 18:49
R600 to nie R400. Zupełnie inne zawieszenie.
Dreamowy - Pon Paź 06, 2014 18:52
W ogóle mi się pomieszało, przeczytałem, że gwint od accorda a nie od civica... Kiedyś gdzieś czytałem, że od accorda pasuje tylko, że nigdzie nie znalazłem gwintu do accorda Szkoda, że nie ma gwintu do R600 bo chętnie bym go założył
Pazdzioch. - Nie Paź 12, 2014 19:57
Autko odebrane już od blacharza ale nie jestem zadowolony w 100% niestety Kolor źle dobrany i jest jaśniejszy a w miejscu gdzie był bity nie dało się odwzorować w 100% i niestety będzie większa luka miedzy zderzakiem a karoserią pod lampą
W czasie prac:
Nadkole przed i po:
Przerysowany prawy bok:
Oraz do tyłu trafił nowy zderzak bo stary był poobijany, rozwalony i pomalowany cały w kolor.
Co do dalszych zmian przy aucie to od jutra biorę się za audio bo wysiadło i nie grają wszystkie głośniki i przez okres jesienno-zimowy będę delikatnie modyfikował środek i robił zabudowę w bagażniku a na wiosnę idzie cały do malowania
pelson91 - Nie Paź 12, 2014 20:07
o masakra, ale Ci lakiernik zniszczył robotę
Pazdzioch. - Pon Paź 13, 2014 14:25
No niestety ale na to już nic nie poradzimy Na wiosnę do malowania oddam już go do typowego zakładu lakierniczego i myślę że wtedy wszystko się skoryguje i będzie cacy
Dreamowy - Pon Paź 13, 2014 14:53
U mnie też była robiona blacharka tylnych nadkoli i prawych tylnych drzwi i niestety drzwi się strasznie różnią, a na wiosnę dokładnie jak ty oddaje go do dobrego lakiernika żeby wycieniował te elementy żeby nie było tak rażącej różnicy.
Pazdzioch. - Czw Mar 19, 2015 18:57
Żeby nie było że nic się nie dzieje Dokładka dopiero pójdzie do malowania razem z całym autem i wtedy będzie dopiero założona. W przyszłym tyg auto wjezdza na kanał i będę robił gruntowną konserwacje spodu. Aby projekt ruszył na całego i bym się wyrobił do przyszłego sezonu jestem w trakcie poszukiwania auta zastępczego
Przymiarka:
Tu już skrócona do odpowiedniej długości:
[ Dodano: Sob Lut 21, 2015 14:07 ]
Troszkę się tu zakurzyło. Na dniach ruszają mody. Mam w planie na ten rok zmienić kolor felg letnich, obszycie na nowo całego wnętrza wraz z słupkami, podsufitką itp. Na pewno co do wnętrza to trafią fotele z MG które mają na początku marca dotrzeć z Anglii Zdjęcia będę na bieżąco zamieszczał z postępów prac.
Żabcia na daną chwile prezentuje się tak
[ Dodano: Czw Mar 19, 2015 18:57 ]
No trochę nowości. Ostatnio siedząc u znajomego stwierdziliśmy że na ten sezon trzeba coś zmienić w naszych autach by tak samo nie wyglądały jak rok temu. U mnie na reakcje i działanie nie trzeba było czekać i ruszyliśmy razem z pracami. Poszły felgi i lusterka w nowy kolor oraz dymione tylne lampy. Z rzeczy nie widocznych to w środku trafiła drewniana gałka zmiany biegów. No to czas na zdjęcia
Felgi już po malowaniu:
Tak wygląda już całość:
Zdradzę tylko tyle że to jeszcze nie koniec zmian
Magdalena - Pią Gru 25, 2015 13:44
Znalazłam temat naszej żabci i zauważyłam że temat się trochę zakurzył a Żabcia od tamtej pory się trochę zmieniła. Chyba najwyższa pora go odświeżyć. Co do zmian które zaszły to min.
- Nowy kolor atrapy
-Tablica rejestracyjna wyleciała ze zderzaka (sarenka) przez która na zderzaku uruchomiliśmy projekt trytytka
-Usiadła nieco niżej
Co do zmian to nie koniec. Na przyszły sezon szykuje się dużo kolejnych modyfikacji które na razie zostają tajemnicą nad którymi już pracujemy
pelson91 - Pią Gru 25, 2015 13:55
te jasne lustra pasują tutaj jak świni siodło poza tym jest sztos
|
|