|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [freelander 2.0D] Jak odkręcić tą świecę co jest pod pompą?
LUKASZ80 - Pon Lis 28, 2011 09:43 Temat postu: [freelander 2.0D] Jak odkręcić tą świecę co jest pod pompą? Witam.
Mam pytanie jak w temacie. Wymieniłem już trzy sztuki i została ta pod pompą. Proszę o poradę bo wygląda na to że chyba trzeba odkręcić pompę ( a może jeszcze coś ..)
Przy okazji jeszcze jedno pytanie.
Czy w Landku można wyłączyć kontrolę trakcji ? ( jak to zrobić ?)
Pozdrawiam Forumowiczów.
tronsek - Pon Lis 28, 2011 10:16
LUKASZ80 napisał/a: | Proszę o poradę bo wygląda na to że chyba trzeba odkręcić pompę ( a może jeszcze coś ..) | ..jeszcze coś...
http://www.roverki.pl/tec...nikach-idt.html
sknerko - Pon Lis 28, 2011 12:58
LUKASZ80 napisał/a: | Czy w Landku można wyłączyć kontrolę trakcji ? ( jak to zrobić ?) |
Nie da się, sama się wyłącza powyżej 40km/h
SyntaX - Pon Lis 28, 2011 13:32
A po przekroczeniu 120 km/h zapala się kontrolka informująca że anioł stróż odszedł i dalej radź sobie sam
Ale nie każdy ma taką kontrolkę aktywną, chyba występuje to w wersjach z tempomatem.
sknerko - Pon Lis 28, 2011 16:10
SyntaX, nie wiem o jakiej kontrolce mówisz ale kontrola trakcji jak sie wyłączy to nie informuje o tym kontrolką. To że działa tylko do 40 km/h wiem z instrukcji obsługi i jak działa to w danym momencie u mnie mruga kontrolka i hałasuje. W twoim już chyba hałasu nie robi bo masz już nowszy typ
LUKASZ80 - Pon Lis 28, 2011 20:27
Dzięki za odpowiedzi.
Fajny ten tutorial z wymianą tych świec a szczególnie tej czwartej.
Spróbuje się z nią "pobawić" w sobotę
Co do tej kontroli trakcji to nie dało by się jakiegoś bezpiecznika wyjąć żeby to wyłączyć?
SyntaX - Pon Lis 28, 2011 20:57
Mówię o kontrolce przekroczenia 120km/h
Mało osób wie po co ona jest.
Ona jest w autach z tempomatem.
Jak przekroczysz 120km/h i utrzymujesz tą prędkość dłużej niż minutę tempomat się wyłącza.
Mało osób o tym wie.
http://screenshooter.net/6229957/vlovldu
win32 - Pon Lis 28, 2011 21:42
Nie w autach z tempomatem tylko w każdym po 2001 roczniku . Generalnie opcja market select w EU egzemplarzach nie zawsze aktywna. . Ma ją też część roverów (chyba 200 i jakieś MG)
Freelki przed 2001 rokiem zamiast lampki robią " ding ding" po przekroczeniu 120 km.h
Chociaż ten :
Ani lampki, ani ding ding
sknerko - Wto Lis 29, 2011 08:20
W moim też ani lampki, ani ding ding
[ Dodano: Wto Lis 29, 2011 08:20 ]
LUKASZ80 napisał/a: | Co do tej kontroli trakcji to nie dało by się jakiegoś bezpiecznika wyjąć żeby to wyłączyć? | Po co chcesz to robić? ona zarządza napędem jak jedziesz w terenie, powoli, na czarnym i tak brykasz powyżej 40km/h więc TC nie ma, a moim zdaniem szkoda że się wyłącza w R75 działa cały czas i już mi kiedyś pomogła
|
|