Zobacz temat - Mundek - Rover 25 iDT sdi+mafless

Forum Klubu ROVERki.pl

Nasze auta - Mundek - Rover 25 iDT sdi+mafless

Mundekk - Nie Gru 04, 2011 17:24
Temat postu: Mundek - Rover 25 iDT sdi+mafless
Witam, pochwale się swoim Roverkiem. Moja 25 kupiłem w maju i jest to mój pierwszy w życiu samochód. Auto sprowadzone było pod koniec 2009 roku z Włoch od pierwszego właściciela, w Polsce jestem drugim właścicielem. Na liczniku jak kupowałem było 148 tyś km, teraz jest 158, możliwe, że to realny przebieg, znalazłem na nim naklejke z wymiany oleju we włoszech w 2009 jak miał 120 pare tyś. ponadto auto wcale nie dymło przy ostrym butowaniu jak jeszcze był bez przeróbek więc silnik chyba w niezłym stanie. Od spodu auto też wygląda bardzo ładnie, w ogole nie pordzewiałe. Nistety poprzedni właściciel troche go zaniedbał, po kupnie wymiłem przepływomierz, zrobiłem rozrząd i wymieniłem filtry, i rezystory dmuchawy.

Modyfikacje:
W chwili obecnej mam strumienice zamiast katalizatora, a kata sprzedałem za 660zł :) Egr został zaślepiony.
Oprócz tego są jeszcze mapy mafless i wtryski sdi. Moc jest naprawdę duża :twisted: Wygląd zewnętrzny jest świetny i nie zamierzam go zmieniać. Uledz zmianie może lekko wnętrze a dokładniej kierownice chciałbym wymienić na skórzaną i może fotele kupić półskóre od MG.

Wyposażenie:
-klimatyzacja
-4 elektryczne szyby
-elektryczne lusterka
Reszta chyba jest standardowa.

Nagłośnienie:
-Radio Sony Mex- bt2600 z bluetoothem i sterowaniem przy kierownicy
-Głośniki Clarion dokładnie niewiem jakie :p
-wygłuszenie dzwi
-mały subwoofer pod fotelem pasażera

Remigiusz - Nie Gru 04, 2011 17:34

Mundekk, Fajna sztuka i fajny kolor :wink: Co do skórzanej kierownicy daj sobie obszyć i za 100zl masz jak oryginał :wink:

Pelna elektryka szyb jest widzę :wink: Ja bym jeszcze kupił sobie halogeny :wink:

leszczu - Nie Gru 04, 2011 20:00

Jedyny słuszny kolorek do R200/R25. :wink:
Mundekk - Sob Mar 03, 2012 18:24

nowe fotki(w pierwszym poście) :smile:
pelson91 - Sob Mar 03, 2012 21:44

pięknie się błyszczy :D
Pływak - Sob Mar 03, 2012 21:50

Na przedostatniej focie widać jednak, ze nie tak pięknie, słonce prawdę Ci powie ;) Polerka by się przydała :D
Mundekk - Sob Mar 03, 2012 21:57

To prawda tylny zderzak jest przetarty ale tym i paroma pierdołami zajme sie w wakacje jak bede miał dużo czasu :wink:
Pływak - Sob Mar 03, 2012 21:59

Akurat nie o przetarciu pisze, a o kolistych ryskach widocznych w słońcu ale spokojnie do wyprowadzenia polerką i wtedy będzie igła :D