Zobacz temat - [Rover 620 sdi]Gasnie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [Rover 620 sdi]Gasnie

berserker8888 - Wto Gru 20, 2011 18:54
Temat postu: [Rover 620 sdi]Gasnie
Witajcie. Mam taki problem, ze Roverek po wrzuceniu biegu wstecznego gasnie. Nie za kazdym razem ale coraz czesciej to sie zdarza. Czasami tez przerywa silnik na doslownie sekunde i potem gasnie. Komputer nie pokazuje bledow. Co to moze byc pompa wtryskowa?
PS. Wiazka nie trak dawno regenerowana wiec to wykluczam

R.E.D. - Sro Gru 21, 2011 17:53

po wrzuceniu czy ruszaniu? wrzucasz trzymajac hamulec?
berserker8888 - Sro Gru 21, 2011 20:09

Tak, wydaje mi sie ze trzymam hamulec.jak dojezdzam do swskrzyzowania wciskam sprzeglo hamulec to tez czasem gasnie.
R.E.D. - Sro Gru 21, 2011 20:40

na skrzyzowaniu chyba wstecznego nie wrzucasz? :razz: czyli przy innych biegach to samo sie dzieje czy po prostu na wolnych obrotach? masz nierowna prace od czasu do czasu? mi na wolnych falowaly obroty przed wymiana pompy :roll:
kiedy wymieniales filtr paliwa? przewody sprawne? moze sie zapowietrza? probowales przytrzymac na postoju na wyzszych obrotach troche dluzej? przy niesprawnym ukladzie paliwowym u mnie po okolo 40 sekundach z rownych 3000 obrotow zaczynalo sukcesywnie spadac z przeskokami.

berserker8888 - Czw Gru 22, 2011 11:28

Na wstecznym gasnie najczesciej, ale zdaza sie tez ze jak dojezdzam do skrzyzowania to gasnie (na wolnych obrotach) Tak mam nie rowna prace silnika czasem na luzie lekko obroty faluja ale od dawna mam tak. Natomiast od tygodnia ewidentnie czasem silnik sie dlawi jak jade to poł biedy ale jak sa niskie obroty to gasnie. Wymienie filtr paliwa i zobaczymy ale martwie sie czy to nie wina pompy wtryskowej
R.E.D. - Sob Gru 24, 2011 09:47

to wymien, ale u mnie bylo bardzo podobnie, az pompa przestala podawac paliwo na wtryski, wiec jesli juz nie bedzie chcial odpalac, to sprawdz to w pierwszej kolejnosci bo ja zaczalem od rozpruwania wiazki, ktora byla w dobrym stanie :roll:
skoki mialem przez kilka tygodni lub nawet miesiecy, gasl sporadycznie, ale pozniej podczas ruszania spod swiatel zgasl i juz nie odpalil :/

u ciebie tez nie ma zadnych bledow?

claudii - Sob Gru 24, 2011 10:23

u mnie autko najpierw gasło bo przewód paliwowy przerdzewiał i się zapowietrzał a jak już wymienili to dalej gasł ale wtedy się okazało że jakiś krążek w baku pływa i zatyka otwór :/ a komputer cały czas pokazywał mi błąd czujnika podniesienia igły wtryskiwacza pomimo wymiany wtryskiwacza sterującego.
berserker8888 - Sob Gru 24, 2011 13:02

U mnie jest blad 61 Czujnik pozycji nastawiacza dozującego paliwo - wysokie/niskie napięcie
Matbia - Wto Gru 27, 2011 20:14

miałem takie przypadki że np na skrzyżowaniu autko mi gasło przy wciskaniu sprzegła i spadku obrotów, moim zdaniem u mnie przyczyną jest cieknąca pompa sprzęgła której nie mam czasu wymienić, sukcesywnie ubywa mi płynu od sprzęgła i gdy już jest mało to własnie mam takie przypadki ale jak już uzupełnię to wszystko jest ok.
sido1986 - Sro Sty 04, 2012 09:59

Gdzie masz ten zbiorniczek od płynu od sprzęgła? To nie jest ten sam olej co od wspomagania?
Matbia - Sro Sty 04, 2012 18:00

Nie to nie jest ten sam co od wspomy, zbiorniczek patrząc na silnik na na wprost po prawej stronie (po stronie akumulatora) w górnym rogu taki mały zaraz przy ścianie grodziowej
szoso - Sro Sty 04, 2012 18:04

sido1986 napisał/a:
To nie jest ten sam olej co od wspomagania?

w sprzęgle jest płyn hamulcowy a nie olej
zbiorniczek jest nad pedałem sprzęgła oczywiście w komorze silnika