|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [Rover 45] 2.0 V6 - proszę o opinie
Senn - Czw Gru 22, 2011 23:37 Temat postu: [Rover 45] 2.0 V6 - proszę o opinie http://otomoto.pl/rover-4...-C21637279.html
Interesuje mnie opinia na temat nadwozia, silnika oraz oczywiście skrzyni automatycznej. Czy warto się w to pchać i za takie pieniądze
Adrian - Pią Gru 23, 2011 08:37
Klapka wlewu paliwa zdecydowanie w innym odcieniu.
Vigoslaw - Pią Gru 23, 2011 11:54
Cześć,
Że się tak przyczepię
On nie ma Alu? bo to aż dziwnę na taką topową wersję...
Chyba, że jest 2 komplet opon letnich.
Poza tym, to skóra wydaje mi się jakaś taka cieńka, i podatna na przecieranie...
Pozdrawiam,
V.
Senn - Pią Gru 23, 2011 19:34
Rzeczywiście ta klapka ma trochę inny odcień. Ciekawią mnie opinie użytkowników R45 w automacie. Jak to się sprawuje? Jak sprawdzić taką skrzynię czy działa w porządku. Nie miałem jeszcze automata więc nie wiem nawet jak testowac na ewentualnych oględzinach. Doczytałem sie że są to skrzynie JATCO - inne niz przy silnikach 1.8 w których są ZF (podobno bardziej awaryjnych). Ciekawi mnie też spalanie takiego rovera.
Skóra rzeczywiście wydaje się delikatna w porównaniu do tej w mojej 800, ale nie spotkałem się z opiniami żeby były jakieś problemy z trwałością. Czy to wogóle skóra jest czy jakies eko badziewie
Co do felg to też racja ale z wyglądu to te opony wyglądaja na zimowe. Nie wyobrażam sobie, żeby nie było oryginalnych. Może sprzedawca chce przyciąć wałka i sprzedać koła osobno.
Podpowiadajcie koledzy bo pewnie sie umówie na oględziny.
damianz11 - Pią Gru 23, 2011 19:47
Skrzynie to się sprawdza tak, że jak wrzucisz bieg "D" na prostej, równej drodze i puscisz hamulec to powinien sam pojechać do przodu bez dodawania gazu.
Ciufa - Pią Gru 23, 2011 20:43
Vigoslaw napisał/a: | On nie ma Alu? bo to aż dziwnę na taką topową wersję... |
przeciez ma alu nieoryginalne ale sa
damianz11 - Pią Gru 23, 2011 20:58
Aludekle
Ciufa - Sob Gru 24, 2011 01:37
ale wtopa oglądałem nie te auto
sorry, faktycznie stoi na stalówkach
greg-si - Sob Gru 24, 2011 11:33
Senn, standard dla tej budy to sprawdzić ją pod względem rdzy. Wiem, wiem auto w miarę nowe ale lepiej dokładnie przyjrzeć się podłużnicom i nadkolom.
Co do skóry to nowe samochody taką posiadają. Jeździłem A6 i taka delikatna skóra jest bardzo miła w dotyku i wygodna. Przy 300kkm w A6 nie nosiła śladów zużycia. No chyba że wsiada się co chwilę to wszystko się wytrze.
Nie podoba mi się za to przedni zderzak ale być może ktoś tylko o śnieg nim zaczepił i dół lekko się wygiął.
Tomi - Wto Gru 27, 2011 20:48 Temat postu: Re: [Rover 45] 2.0 V6 - proszę o opinie
Senn napisał/a: |
Interesuje mnie opinia na temat nadwozia, silnika oraz oczywiście skrzyni automatycznej. Czy warto się w to pchać i za takie pieniądze |
Generalnie nadwozie to poczciwa Honda Civic MB. Z zawieszeniem problemów nie ma. Korozja pojawia się rantach tylnych błotników i okolicach przedniej szyby. Generalnie w tym wieku nie powinno być problemu.
W kwestii układu napędowego, to jest on prawie żywcem wyjęty z R75.
W kwestii wypasu, wydaje mi się, że wszystkie 45-ki V6 auto miały 16-ki alu... i chyba dakładkę przedniego zderzaka.
Markzo - Sro Gru 28, 2011 12:11
jeśli jest to to samo co w 75 (skrzynia) to będzie jeździło długooooo na zimnym nie powinna szarpać przy zmianach góra/dół, po puszczeniu hamulca na prostej drodze ma sam ruszyć, żadnych dziwnych dźwięków sprawdź, czy są wszystkie biegi, ja trafiłem na r75 z 3 biegami
alexx - Pon Sty 02, 2012 20:47
Witam,
jak dobrze, że istnieją fora i fachowcy! nie chciałem zaśmiecać forum,dlatego piszę tutaj.
Proszę o pomoc, rady i opinie na temat tego roverka:
http://otomoto.pl/rover-4...-C22265246.html
zamierzam w piatek jechac go zobaczyc, ale nie podobaja mi se te kierunki po obu stronach na zdjeciach...
bede wdzieczny!
mzas - Pon Sty 02, 2012 21:35
alexx napisał/a: | kierunki po obu stronach na zdjeciach... | Jeżeli chodzi Ci o pomarańczowe to tak to wygląda a jeżeli chodzi Ci że odstaja jakby to może ze zderzakmiem cos było kombinowane.
alexx - Pon Sty 02, 2012 22:05
dokładnie, chodzi mi o to że odstają i to po obu stronach. Może być to spowodowane tym, że był walnięty przód? Ja do czynienia z roverami nie miałem do tej pory, więc jestem w tym zielonym. Jeździłem tylko renówkami a teraz zainspirowany opiniami poszukuje rovera. A jak według Was wygląda ten model, warto sobie nim głowę zawracać?
Senn - Pon Sty 02, 2012 22:11
alexx, prawdopodobnie widziałem na zywo dzisiaj tego MG. Startował ze świateł obok Tesco na Kabatach. Pewnie to ten sam bo też na belgijskich numerach. Całkiem nieźle się zebrał
mzas - Pon Sty 02, 2012 22:32
Senn, A nie miał przypadkiem dużego spojlera ten którego widziałeś ?
Senn - Pon Sty 02, 2012 22:40
Zabiłeś mi klina. Jakis spojler miał, ale jaki to nie pamiętam.
damianz11 - Pon Sty 02, 2012 23:01
alexx znasz wady R45 i silników K-series ? W tym MG ZS jest dość mocno wytarta kierownica, ale i tak musisz na żywo zobaczyć.
alexx - Pon Sty 02, 2012 23:20
Senn na kabatach to chyba nie możliwe, bo on stoi gdzieś za Płockiem... jakieś 130 km od Warszawy, ale nie upieram się mówisz, że szybko się zebrał? Rozumiem, że te motory mają moc? Lubie kiedy jest czym przyspieszyć, moja renówka 2.0 fajnie się zbierała a o roverach nie mam zielonego pojęcia...
damianz11 jaki to wady R45 i tych silników? Słyszałem tylko że często pada uszczelka pod głowicą, ale czy to prawda...
maniaq - Wto Sty 03, 2012 11:52
Senn - na kabatach mogles widziec neibieskiego ZS-a na belgijskich tablicach, ale to jest 2,5 v6 gosc na belgijskich blachach smiga, wciska kity ze tam wkladal kompa od 190 , itp itd... odechcialo mi sie ogladac nawet po rozmowie. Od czasu do czasu jest wystawiane na oto i aledrogo
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=74379
o niebieskim bylo tutaj
|
|