Zobacz temat - [ 620]Aparat zapłonowy ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [ 620]Aparat zapłonowy ?

maG_xx - Pią Gru 23, 2011 01:12
Temat postu: [ 620]Aparat zapłonowy ?
Podczas jazdy auto nagle zgasło i nie chce odpalić, nie ma iskry. ostatnio razem jak mi tak stanął okazało się że siadł aparat zapłonowy.
Tego dnia zmieniałem przewody zapłonowe i przy ostatnich dwuch kabelkach ( tych najkrótszych ) mogłem pomieszać kolejność ponieważ zamyśliłem sie i nie zapamietałęm który kabelek gdzie !
Czy ma to jakieś wieksze znaczenie i mogło przyczynić się do padnięcia aparatu zapłonowego ?

marthinez - Pią Gru 23, 2011 07:28

maG_xx napisał/a:
Tego dnia zmieniałem przewody zapłonowe i przy ostatnich dwuch kabelkach ( tych najkrótszych ) mogłem pomieszać kolejność ponieważ zamyśliłem sie i nie zapamietałęm który kabelek gdzie !
Czy ma to jakieś wieksze znaczenie i mogło przyczynić się do padnięcia aparatu zapłonowego ?
Nie ponieważ jakbys pomylił przewody samochód by nie odpalił lub odpalił by tylko na dwa cylindry.
W każdym razie to odpada.

maG_xx - Pią Gru 23, 2011 08:54

w takim razie wykręcam aparat i jade do elektryka, jeszcze sprawdze bezpieczniki ale mam przeczucie że siadł aparat :(
Traianus - Sob Gru 24, 2011 20:45

czy przypadkiem na zimno odpala ?? jeśli tak to jest moduł zapłonowy... znajduje się on w aparacie i bardzo łatwo go można samodzielnie wymienić.