|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1,6 1997r] Wymiana uszczelki pod głowicą
dziki - Pią Sty 06, 2012 12:12 Temat postu: [R200 1,6 1997r] Wymiana uszczelki pod głowicą Witam
Wiem że temat uszczelki pod głowicą był już wiele razy wałowany ale mam takie małe pytanie.W poniedziałek oddaje autko do mechanika na wymianę uszczelki.Mailem taki problem że gdy odkręciło się korek w zbiorniczku od płynu chłodniczego na wolnych obrotach było wszystko ok a gdy mu się zwiększyło obroty to płyn zaczął bulgotać cofał się i wyciekał górą przez zbiorniczek po wyłączeniu auta wszystko wracało a zbiorniczek robił się pusty.Mechanik powiedział że uszczelka jest walnięta gdzieś przy kanale wody:/
Pytałem jakie części muszę kupić to mi powiedział uszczelki głowica kapa kolektory olej filtr i płyn i dodał jeszcze szpilki.Moje pytanie do Was czy te szpilki są konieczne?Bo jedni mówią że tak inni że nie?
Adrian - Pią Sty 06, 2012 12:48
To chyba rozjaśni trochę wątpliwości:
http://www.roverki.pl/zro...ch-serii-k.html
dziki - Pią Sty 06, 2012 13:05
Dzięki bardzo.Chyba nie warto się szczypać ciekawe tylko jaka cena za te śruby bo już mnie to zaczyna powalać
kangaroo69 - Pią Sty 06, 2012 15:06
Ceny od 150pln do 200pln
PHJOWI - Pią Sty 06, 2012 22:30
zmierzyć ich długość , jeśli wszystkie są równe to spokojnie można zakładać , tylko trzeba pamiętać o momencie dokręcania . Bo znam takich mechów co wołają na klienta nowe śruby i rurą dokręcają
|
|