Zobacz temat - [214 Si] 1999 Wysoki koszt naprawy skrzyni biegów?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak)
oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [214 Si] 1999 Wysoki koszt naprawy skrzyni biegów?

Biedro - Czw Sty 12, 2012 15:44
Temat postu: [214 Si] 1999 Wysoki koszt naprawy skrzyni biegów?
Witam,
oddałam auto do serwisu, po tym jak nie wskakiwał mi drugi bieg w skrzyni biegów.
Wiem,z e to czasem kwestia synchronizatora(wyczytałam tu),ale mechanik podjął od razu decyzję zamówienia całej skrzyni biegów. Zapytałam jaki bedzie kosztorys, odpowiedział, że jak przyjdzie skrzynia to zadzwoni i powie. Sprawdziłam ceny skrzyń 400-700 zł. Mineły dwa dni, mechanik zaczął robic auto bez konsultacji kosztorysowej. Dziś zadzwoni i powiedział, ze cena koncowa wynosi 1850 zł. Nie bylam i nie jestem gotowa na taka naprawę. Nie jestem w stanie mu zapłacic takiej kwoty. Gdyby mi powiedział, ze to koszt powyżej 1000zł poczekałabym aż nas znajomy mechanik z forum wróci z wakacji z dziecmi i zrobi mi to za 850 zł(tak wyceniał). A tu została postawiona w sytuacji gotowej- Buli płacz. Zupełnie nie wiem co w takiej sytuacji zrobić? Jakie mi przysługują prawa?

leszczu - Czw Sty 12, 2012 16:56

Biedro, dlaczego zakładasz nowy temat i to jeszcze w nie odpowiednim dziale ??
szoso - Czw Sty 12, 2012 18:04

skoro wątek się toczy w tym temacie http://forum.roverki.eu/v...der=asc&start=0 to proszę nie zakładać drugiego tematu