Zobacz temat - [rover 214 si] -wymiana chłodnicy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [rover 214 si] -wymiana chłodnicy

nalesnik516 - Nie Sty 15, 2012 13:24
Temat postu: [rover 214 si] -wymiana chłodnicy
Witam ,mam do wymiany w samochodzie rover 214 si z roku 97. Chłodnicę która cieknie, interesuje mnie wymiana chłodnicy ,krok po kroku czy trzeba zdejmować zderzak z grillem.
Czy są jakieś czujniki wody w chłodnicy. Czy można odkręcić chłodnice bez zdejmowania zderzaka .

Dziękuje pozdrawiam!.

leszczu - Nie Sty 15, 2012 13:35

Tutaj masz wszystko na temat wymiany chłodnicy. :wink:
http://forum.roverki.eu/v...ana+ch%B3odnicy

nalesnik516 - Nie Sty 15, 2012 13:56

mam jeszcze pytanie . Mam wlany do układu chłodzenia płyn petrygo , czy po wymianie chłodnicy na nową i zlaniu płynu ,czy mogę zalać cały układ płynem z glikolem takim jak
glikoscheel.

leszczu - Pon Sty 16, 2012 14:16

nalesnik516 napisał/a:
mam jeszcze pytanie . Mam wlany do układu chłodzenia płyn petrygo , czy po wymianie chłodnicy na nową i zlaniu płynu ,czy mogę zalać cały układ płynem z glikolem takim jak
glikoscheel.

JA tam polecam płyn Prestone. :wink:

7Tomi - Wto Sty 17, 2012 10:08

leszczu napisał/a:
nalesnik516 napisał/a:
glikoscheel.

JA tam polecam płyn Prestone. :wink:

Prestone jest dobrym płynem ale ma jedna wadę. Nie łączy sie z innymi. Testowałem z borygo dynagell i innymi i najzwyczajniej nie ma opcji żeby się połączył. z drugiej strony tez nie wszędzie można go kupić żeby dolać. ja polecę Dynagel bo sprawdzony i cokolwiek sie doleje to z wszystkim sie wymiesza i będzie działać ;)