|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Rover 416Si 1997r.] Samochód pali dopiero przy połowie baku
rafaelll3 - Wto Sty 17, 2012 19:16 Temat postu: [Rover 416Si 1997r.] Samochód pali dopiero przy połowie baku Witam
Mam problem z Roverem 416, jakieś 2 tygodnie temu siadła mi pompa paliwa, została wymieniona. W tym momencie samochód odpala dopiero gdy samochód ma w sobie jakies 20 l benzyny. Mechanik stwierdził, ze trzeba wymienić czujnik/wskaźnik poziomu paliwa w zbiorniku, że to powinno pomóc. Mam pytanie czy to na pewno chodzi o ten czujnik? Bo z tego co czytam to czujnik paliwa odpowiada tylko za to co pokazuje wskaźnik w kabinie??
Pozdrawiam
bolcik - Wto Sty 17, 2012 19:58
hmmm gdzies tu niedawno byl temat ze komus zostawalo 10l bo taka pompe zalozyl. a Ty masz teraz oryginalna?
rafaelll3 - Wto Sty 17, 2012 20:03 Temat postu: [Rover 416Si 1997r.] Samochód pali dopiero przy połowie baku Pompa jest oryginalna, konkretnie chodzi mi za co czujnik poziomu paliwa odpowiada, jest możliwość że odcina on paliwo? Podczas jazdy po prostu gaśnie.
Adrian - Wto Sty 17, 2012 20:25
Czujnik odpowiada tylko za wskazanie poziomu. Trzeba jeszcze raz zdemontować bak i sprawdzić poprawność zamontowania pompy i pływaka.
bolcik - Wto Sty 17, 2012 21:21
pytanie czy to ze jest tam 20 l wiesz bo tyle wskazuje czy z nalania paliwa. bo jesli faktycznie tyle masz tam benzyny to nic tylko udac sie do mechanika ktory zakladal nowa pompe na mała dyskusje...
rafaelll3 - Wto Sty 17, 2012 23:21
To wiem oczywiście z nalania bo wiadomo ze wskazówka może oszukiwać, wiec domyślam się ze to może być wina pompy a nie czujnika jak mówił mechanik?
bolcik - Wto Sty 17, 2012 23:26
tylko pompa a kolego napisz ktory mechanik z rzeszowa ci ta pompe montowal jesli to nie tajemnica a jak nie tu to na priv
rafaelll3 - Wto Sty 17, 2012 23:39
To jest mechanik koło rzeszowa bo mieszkam obok rzeszowa, taki gość co się zajmuje samochodami po godzinach, po prostu mówi mi, ze to wina czujnika poziomu paliwa w zbiorniku tak dokładnie mi powiedział, ze najlepiej szukać tego na allegro razem z pompą używaną kupić, i teraz sam nie wiem co robić bo w takim stanie nie da się gdzies dalej pojechać bo nigdy nie wiadomo kiedy braknie paliwa:/
marcin333 - Czw Sty 19, 2012 15:19
Jeżeli jest paliwo w baku to musi palić, chyba że pływak pokazuje głupoty na liczniku i na tym się mechanik opiera.
Jak jest paliwo to inna jest pompka w 100%, a nie plywak czy czujnik.
Równie dobrze możesz podłączyc inna pompke o tej samej wydajności z innego samochodu i tez powinno być ok.
Zmień mechanika.
rafaelll3 - Sro Sty 25, 2012 15:53
Na to wychodzi ze pompa jest w porządku, ale uszkodzona jest obudowa pompy paliwa.
|
|