|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [honda civic] problem z turbo i swiecami zarowymi
kicek987 - Wto Sty 31, 2012 17:49 Temat postu: [honda civic] problem z turbo i swiecami zarowymi witam serdecznie po raz pierwszy na forum jestem. mam problem taki ze gdy przekrecam zapłon kontrolka od swiec sie pali a na swiece wgl napiecie nie idzie ! do -10 auto ciezko paliło dzis przy-15 wgl nie zapaliło. 2 problem jest z turbo a dokładnie z takim ciegnem co wchodzi w turbo od kolektora przy dodawaniu gazu sie to nie rusza popsikałem wd 40 troche sie ruszyło na siłe ale samoczynne nie da rady. jak ktos by mogł mi pomóc to prosze o rade w szczególnosci o te swiece bo jestem uziemiony z lekka .pozdrawiam i prosze o szybka podpowiedz
bizon - Wto Sty 31, 2012 18:48
kicek987 napisał/a: | kontrolka od swiec sie pali a na swiece wgl napiecie nie idz |
Sprawdz przekaznik od swiec
kicek987 - Wto Sty 31, 2012 21:06
z tym przekaznikiem racja był uwalony auto pali na tyk ;Pteraz tylko to turbo bo auto troche mułowate
bizon - Wto Sty 31, 2012 21:35
kicek987 napisał/a: | z takim ciegnem co wchodzi w turbo od kolektora |
Chodzi o wastegate??
szoso - Sro Lut 01, 2012 09:46
kicek987 napisał/a: | przy dodawaniu gazu sie to nie rusza |
bo to podczas jazdy się rusza, na postoju to sobie możesz gazować
rozepnij cięgno i wtedy sprawdź jak to chodzi, opisy co i jak są na forum, nawet fotki
kicek987 - Czw Lut 02, 2012 14:59
pany pomocy moja honda kopci na niebiesko na ciepłym motorze i nie ma mocy co to moze byc turbo padło??
Brt - Czw Lut 02, 2012 15:13
Jak na niebiesko, to pali olej i bardzo możliwe, ze to problem z turbiną. Odepnij węże do niej i zobacz czy w ogóle wirnik sie kręci i jaki ma luz.
kicek987 - Czw Lut 02, 2012 16:54
kolego zapaliłem ponownie i jest dobrze moc wrociła i nie kopci co to moze byc?? turbina jak by padła to chyba by cały czas kopcił nie wiem zreszta nie znam sie na turbo
|
|