Zobacz temat - [R25] Problem z wycieraczkami przednimi

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Problem z wycieraczkami przednimi

pawel_25 - Wto Sty 31, 2012 20:30
Temat postu: [R25] Problem z wycieraczkami przednimi
Witam.

Kupiłem w piątek Roverka z usterką wycieraczek. Otóż gdy włączam wycieraczki to podświetlenie zegarów przygasa, wskaźnik temperatury idzie do góry oraz włącza się lampka sygnalizująca światła drogowe, czasami też światło przeciwmgłowe. Dodam że wycieraczki startują bardzo powoli, ale gdy zaczynają wracać to już z pełną prędkością. Nie chce mi się sprawdzać wszystkiego po kolei, a zależy mi na czasie. Czy usterki mam szukać w wiązce kabli tylnej klapy czy może w zespolonym przełączniku wycieraczek, czy gdzieś w silniczku wycieraczek. Dodam również, że wycieraczki nie mają problemu z parkowaniem.

Pozdrawiam i liczę na pomoc,
Paweł.

automechanik - Wto Sty 31, 2012 22:07

Dlaczego tylna klapa skoro mowa o przednich wycieraczkach. sprawdż wiązkę idącą do silniczka i czy ewentualnie mechanizm wycieraczek nie robi zwarcia na wiązce. Sprawdż również czy masz przewód masowy przy mechaniżmie ( w tej chwili nie kojarzę czy jest czy go niema).
Możesz mieć również zwarcie w przełączniku zespolonym przy kierownicy lub niedopchniętą wtyczke, te objawy wskazują na problemy z masą.

leszczu - Sro Lut 01, 2012 11:45

automechanik napisał/a:
Dlaczego tylna klapa skoro mowa o przednich wycieraczkach.

O żebyś ty wiedział co przez ta wiązkę może się dziać z autem. :wink:
pawel_25, może zwarcie robi silniczek wycieraczek, odłącz od niego wtyczkę zasilającą i wtedy posprawdzaj czy problemy nadal występują. :wink:

pawel_25 - Pią Lut 24, 2012 16:01

Dziękuję za pomoc. Okazało się, że masa zakorodowała.