|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Dokładne sprawdzenie zawieszenia w Krakowie?
balcer - Czw Lut 02, 2012 11:54 Temat postu: Dokładne sprawdzenie zawieszenia w Krakowie? Siemka.
Na wiosnę planuję gruntowną reanimację zawieszenia w swoim R416Si. Na przeglądzie dowiedziałem się, że mam zerwane cukiery. Kupiłem już komplet Febi. Myślę, że z wymianą sobie poradzę, z racji braku ogrzewanego garażu czekam jedynie na pierwszy powiew wiosny. Wpadłem na pomysł, że żeby nie grzebać się ze wszystkim dwa razy, zmeniłbym od razu resztę zużytych elementów. Kupno i wymiana wszystkiego trochę by mnie zrujnowała kasowo ( 16 elementów z tyłu i niewiele mniej z przodu ). Wpadłem dlatego na pomysł, czy by sobie nie podskoczyć gdzieś, gdzie mogliby mi sprawdzić, które elementy są zużyte i wymagają wymiany. Znacie takie miejsce w Krakowie? Ile jest warta taka diagnostyka i czy to w ogóle możliwe do zdiagnozowania przy takiej mnogości elementów?
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam!
tuners - Pią Lut 03, 2012 07:11
Podjedź na ul.Mogilską zaraz za stacją orlenu przy światłach jest uliczka w prawo tam gość ma usawianie zbieżności i geometrii komputerowej wyjdzie wszystko co jest odstępstwem od fabryki u mnie wyszła tylna belka do regeneracji i prawe koło dość sporo pochylone skierował mnie do gościa co zajmuje się naprawami zawiechy za wszystko 700zł za samą diagnostykę na geometrii 80zł
balcer - Pią Lut 03, 2012 15:32
Przeglądając alledrogo za dostępnymi tulajami zawieszenia zwróciłem uwagę na pewną aukcję, mianowicie: http://allegro.pl/wahacze...2037667855.html
Oferują tu komplet wahaczy poprzecznych, czyli jakby nie było 8 tulejek na gotowo na wahaczach w cenie podejrzewam samych tulejek.
Warto się czymś takim zainteresować? Konstrukcyjnie wygląda na odpowiednik Roverowskiego zawiasu. Podobnie sprawa ma się np z górnymi przednimi wahaczami, bliźniacze w większości małych Hond.
|
|