|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] po włożeniu akumulatora 0 reakcji, buczenie za deską
qadamo - Sro Lut 08, 2012 21:29 Temat postu: [R25] po włożeniu akumulatora 0 reakcji, buczenie za deską Witajcie
Od ponad pół roku jestem szczęśliwym posiadaczem Roverka 25 2.0 diesel.
Do tej pory auto działało zupełnie bez problemów i pokonała je dopiero zima..nie do końca:)
Podczas ostatnich mrozów tak się złożyło, że autko miało być zupełnie nieużywane, więc wymyśliłem, że wyjmę akumulator i przez ten czas będę trzymał go w domu.
Po kilku dniach włożyłem akumulator spowrotem - niestety auto nie reaguje na żadne próby komunikacji.
Wyczytałem o synchronizacji z immobilizerem - mam sprawnego pilota, niestety zupełnie bez efektu. (po odczekaniu kilku minut klikanie zamykania drzwi - przy otwartych)
To, co się teraz dzieje wygląda następująco: po włożeniu akumulatora zapalają się 2 lampki na tablicy: smarowanie i akumulator. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapala się świeca żarowa, jednak auto na jakiekolwiek kręcenie nie reaguje.
Poza tym buczy coś za deską rozdzielczą.
Po ostatnim podejściu zaczęło też coś dziwnie brzęczeć w skrzynce z bezpiecznikami (obok komputera) - prawdopodobnie jeden z dużych żółtych klocków.
kasjopea - Czw Lut 09, 2012 08:33
A próbowałeś wciskać przycisk na pilocie, jak już masz kluczyk w stacyjce i Ci tam buczy?
Raptile - Czw Lut 09, 2012 09:19
Spalona masa musialeś dotknąć klemą do obudowy kompa.
Weż gruby przewód i przymocuj go do obudowy i masy na karseri auta, zabanga ( tylko dobrze oczysc miejsce styku na obudowie najlep
i
ej pod jakaś śrubke)
|
|