|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r400] porownanie lakieru prosze o pomoc
pablo773 - Wto Lut 28, 2012 17:17 Temat postu: [r400] porownanie lakieru prosze o pomoc witam mam problem z lakierem ogolnie chce kupic zderzak moj kod lakieru to hyf wszystkie zderzaki co na allegro widzialem i wydzwanialem to kod lakieru ham czy duzo sie roznia te lakiery .Ostatnio kupilem tylna klape i jest odcien jasniejszy od mojego koloru czy to jest kolor "ham" bo jezeli tak to nie bede kupowal w kolorze ham bo widac jak cholera ze to nie moj kolor .. juz nie wiem gdzie mam szukac kolor hyf.TUTAJ NP jest pokazane ze kolor hyf jest jasniejszy niz ham MOZE MOJ SAMOCHOD BYL MALOWANY!?o.O http://www.mgfcar.de/vin/mgfcolours.htm
sobrus - Sro Lut 29, 2012 07:40
Jeżeli kupisz używaną część nawet w tym samym kolorze, nie oznacza to że będzie idealnie pasować do reszty auta. Raczej nie będzie, dlatego nie sugeruj sie tym że odcien jest inny.
Lakier starzeje sie różnie w zależności od warunków w jakich auto było eksploatowane.
Kupując część w tym samym kolorze i tak musisz sie liczyć z tym, że będzie do malowania.
To po pierwsze primo.
A po drugie primo HYF to lakier normalny a HAM to metalic, także nie ma mowy aby do siebie pasowały.
|
|