|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [r620] Licznik KM
jackas5 - Pią Mar 02, 2012 17:03 Temat postu: [r620] Licznik KM Witam dzis wziałem sie za konsole zegarów w celu naprawy licznika km rozebrałem go i odkręciłem trzy śrubki z tyłu i wyszedł mi licznik, moje pytanie jest takie czy nie powinno tam być żadnego kabelka, na jakiej zasadzie jest podłączony? Z tyłu odkreciłem trzy śrubki. Może ktoś wie co tam pada w nich?załączam foto
v_chu - Sob Mar 03, 2012 22:46
spróbuj zrobić więcej fotek... nie mam takiego licznika pod ręką żeby rozebrać...
Chodzi mi o zdjęcie samego prędkościomierza z tyłu. Możliwe, że pokumamy jakiś kontakt między KM a speedem. Zajrzę potem pozdrawiam
jackas5 - Nie Mar 04, 2012 02:54
Prędkościomierz to tylko tarcza zegarów z wskazówką która jest nałozona na licznik km patrz foto nr 1 na środku wystaje pręcik metalowyt i na to wchodzi a ten licznik km z foto nr 1 jest przykrecony na 3 śrubki z tyłu i tam odchodzą te linie foto nr 2 ale czy prócz tego niejest to nigdzie indziej podpiete(czy nie powinno byc)??
slax - Pią Mar 09, 2012 02:14
jackas5, kabli żadnych nie ma, podłączone to jest poprzez te śruby na których się trzyma. Sprawdz te wszystkie małe zębatki czy się zęby nie wyłamały, albo zablokowały
jackas5 - Pią Mar 09, 2012 23:52
Licznik działa przyczyściłem i skręciłem na nowo i narazie chodzi:)
|
|