|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200]świece grzeją sie nonstop i nie moge zgasic auta klucz
majer - Nie Mar 04, 2012 19:40 Temat postu: [R200]świece grzeją sie nonstop i nie moge zgasic auta klucz Witam mam mały problem
Pojechałem na myjnie bezdotykową i umyłem auto kar cherem.(NIE myłem auta pod maską) Po umyciu auta wsiadłem do auta i kontrolki już się świeciły bez wsadzonego kluczyka. Wsadziłem kluczyk odpaliłem auto i normalnie podjechałem do domu i chciałem zgasić auto i wyjąłem kluczyk i auto nadal chodziło musiałem zdusić auto na biegu a kontrolki nadal się świeciły. Co mogło się nie wiem zamoczyć co bym musiał wyciągnąć wysuszyć?
Dzięki z góry za pomoc.
azer - Nie Mar 04, 2012 23:35
ja bym sprawdzil masy
sTERYD - Nie Mar 04, 2012 23:45
raczej przekaźnik główny się zwarł na stałe
Raptile - Pon Mar 05, 2012 00:11
Tak jak sTERYD, szukaj przekaźnika i sprawdz go
tweety - Pon Mar 05, 2012 20:08
Tak jak proponujecie to powinna byc wina przekaznika. Proponowal bym zacząć od opięcia glownego przekaźnika(przy akumulatorze). Jest rozbieralny wiec jak ściągniesz z niego obudowe to bedziesz widzial czy ktoraś z czterech cewek nie jest zwarta. Od zaplonu z tego co pamietam jest lewa górna patrzac tak lak jest zamontowany przekaźnik w aucie. Jest jeszcze mozliwść defektu kostki stacyjki ,ale w roverze to raczej nie spotykane.
|
|