Zobacz temat - [620 SDi] Mrugajaca kontrolka swiec zarowych

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [620 SDi] Mrugajaca kontrolka swiec zarowych

Pawkaz - Czw Mar 08, 2012 19:49
Temat postu: [620 SDi] Mrugajaca kontrolka swiec zarowych
Sytuacja przedstawia sie nastepujaco.Chce odpalic auto wiec podgrzewam 2 razy swiece zarowce, za trzecim razem chce odpalic..nie daje rady.Objawy takie jak by akumulator byl slaby.Po paru minutach probuje ponownie odpalic,sytuacja sie powtarza ale zaczyna mrugac kontrolka od swiec zarowych, kontrolka SRS przestaje swiecic ale pali sie ABS.Jest przy tym dzwiek tyk-tyk-tyk.Znowu daje chwile odpoczynku dla Roverka..i znowu zaczyna mrugac kontolka swiec zarowych ale swieci coraz slabie az przestaje.( Swieci sie ABS )
Czy to tylko padniety akumulator czy jeszcze cos innego ?

tronsek - Czw Mar 08, 2012 20:04

Pawkaz napisał/a:
Czy to tylko padniety akumulator czy jeszcze cos innego ?
Obstawiam słaby akumulator. Sprawdź masę, czy jest w porządku.
Pawkaz - Czw Mar 08, 2012 20:06

tronsek napisał/a:
Sprawdź masę, czy jest w porządku.

a w jaki sposob to zrobic ? Moze to oczywiste, ale ja jestem zielony ( jak kolor Rovereka :mrgreen: )

tronsek - Czw Mar 08, 2012 20:19

Zobacz przewód od klemy (minus) czy ma dobry styk z nadwoziem. Warto poprawić (oczyścić) mocowanie.
Jak masz możliwość, to sprawdź inny akumulator, czy też tak się będzie działo.

Pawkaz - Czw Mar 08, 2012 20:22

Dopisze jeszcze, ze akumulator odlaczylem i podlaczylem ponownie.Nie bylo wtedy iskrzenia a pamietam ze jak podlaczalem kiedys aku do GTi to ono wystepowalo
tronsek - Czw Mar 08, 2012 20:34

Tak jak napisałem wcześniej, sprawdź zachowanie auta na innym, dobrym akumulatorze.
Pawkaz - Czw Mar 08, 2012 21:59

Przyniose go dzis i podlacze pod prostownik.Zobaczymy co bedzie

[ Dodano: Czw Mar 08, 2012 21:59 ]
Wszystko jasne-akumulator totalnie rozladowany.
Wsumie niepotrzebnie zakladalem temat, bo moglem ta wersje najpierw sprawdzic.Przerazila mnie ta migajaca kontrolka od swiec :grin: