Zobacz temat - [214] jaka częstotliwośc pilota?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214] jaka częstotliwośc pilota?

kris2828 - Pią Mar 09, 2012 19:33
Temat postu: [214] jaka częstotliwośc pilota?
Witam!

mam pytanie na jakiej częstotliwości pracuje pilot od rovera 200? bo przeglądając allegro natknąłem się na coś takiego http://allegro.pl/pilot-s...2194873742.html ale nie wiem czy będzie to działać?! jeśli tak to byłby to bardzo za*****ty sposób na dorobienie taniej kopi pilota, ale pewnie za tanio aby było to możliwe...

ADI-mistrzu - Pią Mar 09, 2012 19:37

Jeśli u nas w pilotach jest kod stały to podejdzie, gorzej jak kodowany to już nie... ale tego nie wiem.
Częstotliwość się zgadza.

darek_wp - Pią Mar 09, 2012 19:43

kris2828 napisał/a:
ale nie wiem czy będzie to działać?

Nie będzie działać. Nasze piloty mają kod zmienny i nie da się ich zastąpić pilotem uniwersalnym. Poza tym było już kilka tematów o tym na forum.

kris2828 - Pią Mar 09, 2012 19:46

darek_wp napisał/a:
kris2828 napisał/a:
ale nie wiem czy będzie to działać?

Nie będzie działać. Nasze piloty mają kod zmienny i nie da się ich zastąpić pilotem uniwersalnym. Poza tym było już kilka tematów o tym na forum.

ok dzięki też tak myślałem-ale nie byłem pewny :-(

shrek - Sob Mar 10, 2012 13:57

mnie partyzantka z pilotem wyniosła trzy stówki.
Partyzantka dlatego, że mam wstawiony nowy sterownik i dwa nowe piloty marki Proxima. Wszystko zostało podłączone do fabrycznej instalacji alarmowej i działa bez zarzutu.
Niewiele jest warsztatów podejmujących się takich akcji, na pewno jest taki w Gliwicach. Tu gdzieś na forum kiedyś była pozytywna opinia o firmie DAN - AUTOSYSTEMY z Gliwic, tam trafiłem i pozytywną opinię podtrzymuję.
Okazało się że Streetwise ma jednak troche inną instalacje niż 25tka i panowie z warsztatu sie musieli trochę napocić, żeby to wszystko ze soba zgrać, ale udało sie i ja jestem zadowolony.
Jesli kogoś nie razi to, ze nie będzie miał markowego pilota to polecam takie własnie rozwiązanie, mona się obyć bez T4 i też jest ok:)

pozdrawiam,
Irek

PTE - Pon Mar 12, 2012 13:16

Ale immobilisera pewnie już nie masz?
shrek - Pon Mar 12, 2012 17:35

immobilisera pozbył sie juz poprzedni własciciel, ale jak rozmawialem z panami w warsztacie to tez nie jest duzy problem. Twierdzili, ze poradziliby sobie i z tym i myslę ze nie sciemniali:)

Irek

kris2828 - Pon Mar 12, 2012 17:57

ciesze się ze dorobiłem od razu jak kupiłem R zapasowy kluczyk bo dzisiaj mnie bardzo zdziwił wjechałem sobie tyłem na kanał potem chcę wejść do r a on sam się zamknął a kluczyki w środku miał ktoś już taka przygodę aby sam Roverek się zamknął?
leszczu - Pon Mar 12, 2012 18:57

kris2828, sprawdź wiązkę lewych drzwi. :wink: