|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [FREELANDER 2.0]Licznik kilometrów i wskaźnik paliwa-usterka
mjbialas - Nie Mar 11, 2012 20:29 Temat postu: [FREELANDER 2.0]Licznik kilometrów i wskaźnik paliwa-usterka Dzień dobry!
Jestem tutaj nowy i przepraszam jeśli ten temat był juz na forum poruszany ale go nie znalazłem!
Kupiłem niedawno Freelander'a z 2003r i id momentu kupna są problemy z wskaźnikami. Poprzedni właściciel polecił mi elektronika , który miał je naprawić na jego koszt ale za bardzo sobie nie poradził tzn. wszystko działało prawidłowo oprócz wskaźnika paliwa który wskazuje odwrotnie- gdy bak jest pełny pokazuje rezerwę
Niestety po tygodniu od naprawy doszły następujące objawy
1. Najpierw zapaliła się lampka otwartych drzwi mimo że były zamknięte w związku z tym musiałem usunąć bezpiecznik oświetlenia wnętrza gdyż nie gasło światło.
2. Przy każdym wyłączeni zapłonu zeruje się licznik kilometrów dzienny
3. Teraz kontrolka otwarcia drzwi zgasła i oświetlenie wnętrza wróciło do normy natomiast przy każdym wyłączeniu zapłonu licznik kilometrów główny wraca do jednego zapamiętanego przebiegu- 115000
Nie wiem czy to wszystko jest ze sobą powiązane, ale może ktoś mądrzejszy mi podpowie co naprawić ewentualnie zna mądrego i "kumatego" elektronika z Łodzi
Czy może dać sobie spokój z naprawami i poszukać nowej tablicy zegarów?
Z góry dziękuje za wszelkie sugestie
PS
Jak kiedyś miałem Volvo 740 i padły zegary to wystarczyło przelutowć wszelkie połaczenia celem usunięcia zimnych lutów może i tu tak jest?
SyntaX - Nie Mar 11, 2012 22:05
Słuchaj a to auto nie jest czasem po przekładce
Z jakiego miejsca Łodzi jesteś
Ja Teofilów.
Jak teraz jesteś czasowo, może coś skopali we wiązkach.
Też mam TD4.
Moje GG 2105400
mjbialas - Nie Mar 11, 2012 22:20
SyntaX napisał/a: | Słuchaj a to auto nie jest czasem po przekładce |
Nie auto to Niemiec
SyntaX napisał/a: | Z jakiego miejsca Łodzi jesteś
Ja Teofilów. |
Ja Centrum
SyntaX napisał/a: | Jak teraz jesteś czasowo, może coś skopali we wiązkach.
Też mam TD4.
Moje GG 2105400 |
Teraz wolny a swoje GG musze gdzieś wygrzebać bo zapomniałem nr:)
|
|