Zobacz temat - [ Rover 45 ]Kupno i porady.

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - [ Rover 45 ]Kupno i porady.

myszatorek - Czw Mar 15, 2012 20:49
Temat postu: [ Rover 45 ]Kupno i porady.
Czesc, nie wiem czy to dobry dział ale mam pytanie chce kupic dla swojej dziewczyny Rovera 45 dokladnie tego: http://otomoto.pl/rover-4...-C22819126.html i mam prośbę zebysci mi powiedzieli na co zwrocic uwage i z czym to się je? Czy ma wymienne czesci z Honda Civic, czy lancuszek czy pasek rozrzadu itp. Bo samochod ladny ale nie chce kupowac kota w worku.
Mundekk - Sob Mar 17, 2012 23:15

Najpopularniejszą usterką w tych samochodach z silnikiem benzynowym jest wypalająca się uszczelka pod głowicą. Powinieneś zobaczyć czy w płynie chłodniczym nie ma oleju ani na odwrót ani czy spod głowicy nic sie nie leje, czy działa ogrzewanie i czy nie kopci na biało. Zresztą na tym forum jest gdzieś temat na co zwracać uwage przy kupnie poszczególnych modeli
leszczu - Pon Mar 19, 2012 15:09

myszatorek napisał/a:
i mam prośbę zebysci mi powiedzieli na co zwrocic uwage

http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15124
Tutaj znajdziesz na co zwrócić uwagę. Wprawdzie chodzi o R400, ale to ta sama konstrukcja.
myszatorek napisał/a:
Czy ma wymienne czesci z Honda Civic

Niektóre tak. :wink:
myszatorek napisał/a:
czy lancuszek czy pasek rozrzadu

Niestety pasek.

A co do auta, to jakby tylna klapa była krzywo spasowana.

Rom - Wto Mar 20, 2012 10:43

Ten z oferty sprowadzony, nieopłacony, dolicz opłaty. Rok młodszy, pierwszy właściciel, ten sam kolor na tym motoryzacyjnym ogłoszeniu .Jeżeli szukasz dalej, możesz zajrzeć.
polofix - Wto Mar 20, 2012 19:35

Rom napisał/a:
Ten z oferty sprowadzony, nieopłacony, dolicz opłaty. Rok młodszy, pierwszy właściciel, ten sam kolor na tym motoryzacyjnym ogłoszeniu .Jeżeli szukasz dalej, możesz zajrzeć.

moim zdaniem oprócz przodu źle jest tył spasowany. najprawdopodobniej ma podmienione elementy w kolorze od innego roverka. ale tak to ogólnie nie jest zły. no i ten HGF bo jeśli go teraz nie ma to nadejdzie niebawem, no chyba że już był w co wątpię.