|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [ Rover 45 ]Kupno i porady.
myszatorek - Czw Mar 15, 2012 20:49 Temat postu: [ Rover 45 ]Kupno i porady. Czesc, nie wiem czy to dobry dział ale mam pytanie chce kupic dla swojej dziewczyny Rovera 45 dokladnie tego: http://otomoto.pl/rover-4...-C22819126.html i mam prośbę zebysci mi powiedzieli na co zwrocic uwage i z czym to się je? Czy ma wymienne czesci z Honda Civic, czy lancuszek czy pasek rozrzadu itp. Bo samochod ladny ale nie chce kupowac kota w worku.
Mundekk - Sob Mar 17, 2012 23:15
Najpopularniejszą usterką w tych samochodach z silnikiem benzynowym jest wypalająca się uszczelka pod głowicą. Powinieneś zobaczyć czy w płynie chłodniczym nie ma oleju ani na odwrót ani czy spod głowicy nic sie nie leje, czy działa ogrzewanie i czy nie kopci na biało. Zresztą na tym forum jest gdzieś temat na co zwracać uwage przy kupnie poszczególnych modeli
leszczu - Pon Mar 19, 2012 15:09
myszatorek napisał/a: | i mam prośbę zebysci mi powiedzieli na co zwrocic uwage |
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15124
Tutaj znajdziesz na co zwrócić uwagę. Wprawdzie chodzi o R400, ale to ta sama konstrukcja.
myszatorek napisał/a: | Czy ma wymienne czesci z Honda Civic |
Niektóre tak.
myszatorek napisał/a: | czy lancuszek czy pasek rozrzadu |
Niestety pasek.
A co do auta, to jakby tylna klapa była krzywo spasowana.
Rom - Wto Mar 20, 2012 10:43
Ten z oferty sprowadzony, nieopłacony, dolicz opłaty. Rok młodszy, pierwszy właściciel, ten sam kolor na tym motoryzacyjnym ogłoszeniu .Jeżeli szukasz dalej, możesz zajrzeć.
polofix - Wto Mar 20, 2012 19:35
Rom napisał/a: | Ten z oferty sprowadzony, nieopłacony, dolicz opłaty. Rok młodszy, pierwszy właściciel, ten sam kolor na tym motoryzacyjnym ogłoszeniu .Jeżeli szukasz dalej, możesz zajrzeć. |
moim zdaniem oprócz przodu źle jest tył spasowany. najprawdopodobniej ma podmienione elementy w kolorze od innego roverka. ale tak to ogólnie nie jest zły. no i ten HGF bo jeśli go teraz nie ma to nadejdzie niebawem, no chyba że już był w co wątpię.
|
|