Zobacz temat - [400] Alarm - uszkodzona centralka??

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [400] Alarm - uszkodzona centralka??

bizon - Pią Mar 30, 2012 13:57
Temat postu: [400] Alarm - uszkodzona centralka??
Problem dość dziwny. Nie idzie wyłączyć alarmu. Piloty obydwa sprawne, otwierają i zamykają centralny ale co ciekawe tylko na otwartych drzwiach kierowcy. Naturalnie odłączyłem klaksony ale gdy tylko podlaczy sie kleme migaja kierunki i gdy otworzy sie drzwi kierowcy wlacza sie brzeczyk z mfu. Bezpieczniki całe.

Zaczelo sie w nocy gdy idac z psem uslyszalem z wnetrza samochodu ciche pikanie, chyba tez z mfu. pilot nie zadzialal, gdy otworzylem kluczykiem wlaczyl sie alarm i juz nie przestal.

Wydaje mi sie ze mam immo wyciete z ecu i rozeusznik tez ale bez centralki alarmu nie chce odpalic, cos tam jeszcze trzeba zrobic zeby bez centralki odpalil?? jesli to informacje tajne to poprosze na priv.

pozdr

leszczu - Pią Mar 30, 2012 18:59

Bezpiecznik pod maska od centralki tez sprawdzony ??
bizon - Pią Mar 30, 2012 19:33

Bezpieczniki sprawdzone nawet cala skrzynke wykrecalem i szukalem jakis cudow. rozebrane wnetrze, zadnego sladu spiec. rozebralem podszybie tam gdzie syrena bo wczoraj troche padalo ale tam tez nic. kurde ewidentnie centralka szwankuje i i tak czeka mnie wizyta u ph jovi ale wolalbym nie tracic jeszcze na lawete

[ Dodano: Pią Mar 30, 2012 20:33 ]
leszczu, a przy braku napiecia (np bezpiecznik) wylo by caly czas bez mozliwosci wylaczenia?? moze to ktos sprawdzic u siebie. bo jak tak to jest nadzieja ze nie trzeba wymieniac calego zestawu tylko bede omomierzem jechal kazdy przewod zasilajacy centralke

leszczu - Pią Mar 30, 2012 19:53

A może wina stoi po którejś z krańcówek drzwi ??
bizon - Pią Mar 30, 2012 20:06

krancowki na probe odlaczalem. A poza tym na otwartych drzwiach idzie pilotem wylaczyc alarm z tego co pamietam, a tu nic