Zobacz temat - [R200 ]dioda na srodku zegarów

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 ]dioda na srodku zegarów

GrzesiekRC - Nie Kwi 01, 2012 16:23
Temat postu: [R200 ]dioda na srodku zegarów
Witam
moje pytanko polega na tym do czego słuzy ta dioda bo u mnie nie swieci ani miga.
No i druga sprawa,ponoc w tych modelach był montowany alarm,nic nie moge znalezdz u siebie ani centralki ani syreny.

tronsek - Nie Kwi 01, 2012 16:40

GrzesiekRC napisał/a:
moje pytanko polega na tym do czego słuzy ta dioda bo u mnie nie swieci ani miga.
Jest to kontrolka alarmu i immobilisera. Błyskanie lampki z dużą częstotliwością oznacza uzbrajanie się alarmu. Zmniejszenie częstotliwości błyśnięć wskazuje na to, że alarm i immobiliser są już aktywne.
GrzesiekRC napisał/a:
nie moge znalezdz u siebie ani centralki ani syreny.
za syrenę tutaj robi klakson.
ADI-mistrzu - Nie Kwi 01, 2012 17:06

Otwórz drzwi, naciśnij krańcówkę od drzwi i z kluczyka zamknij samochód.
Następnie puść krańcówkę, alarm powinien się włączyć.

Jeśli się nie włączy to masz wycięty.

GrzesiekRC - Nie Kwi 01, 2012 20:57

z ta krancowka juz tak robilem i nic co do diody to po zamknieciu autka powinna zaczac migac jesli dobrze zrozumialem bo wtedy sie uzbraja imobilaizer to juz nie wiem co jest grane zamykam autko z pilota ale nic nie miga.Gosc od którego kupowalem mowil ze jak odlace aku to zacznie migac i wtedy trzeba wprowadzic kod kluczykiem z karty kodów.ale normalnie nie dziala a chciał bym zeby działala.Moze mozna sprawdzic czy dziala imobilajzer,moze nie dziala
ADI-mistrzu - Nie Kwi 01, 2012 21:10

Jak Ci się alarm nie włącza to pewnie immo masz wycięte niestety.
GrzesiekRC - Nie Kwi 01, 2012 21:12

kur.... a jak to sprawdzic sam imo czy dziala gdzie jest centralka
voy - Nie Kwi 01, 2012 21:24

Odepnij pilota od kluczyka, spróbuj odpalić i już wszystko będziesz wiedział czy masz immo, alarm itd.
ADI-mistrzu - Pon Kwi 02, 2012 08:09

W pilocie niema układu RFID więc odpięcie pilota nic nie da.
Niema immo, ktoś wyciął wcześniej.

sTERYD - Pon Kwi 02, 2012 08:56

GrzesiekRC, po prostu masz wyłączony awaryjnie immo dorób pilota, to będzie działać kontrolka :cool:
GrzesiekRC - Pon Kwi 02, 2012 10:42

byłem dzisiaj sprawdzic imo i alarm i werdykt taki ze pilot nic nie uzbraja tylko zamyka centralny,natomiast kluczyk dziala poprawnie.Tzn.jak wcisne paluchem wlacznik krancowy drzwi i zamkne zamek to dioda miga a jak go puszcze to swieci i kierunki migaja.Za boga nie da sie odpalic auta nawet rozrusznik nie kreci tylko alarm nie chałasuje.I teraz pytanie jak i z kad podpiac klakson i jak to zmontowac zeby pilot uzbrajał.
sknerko - Pon Kwi 02, 2012 10:46

Musi ci ktoś kompem np T4 pilot do auta dopisać tak zeby immo odblokowywał
GrzesiekRC - Pon Kwi 02, 2012 10:50

sknerko nie bardzo rozumiem mozesz jasniej.Sugerujes ze nie orginalne piloty mam od poprzednika ?jak to sie programuje moze samemu w domu dam rade jak bys mi jasniej opisał
sknerko - Pon Kwi 02, 2012 12:08

Nie.... masz po prostu pilot i tyle, ja sobie tak drugi dokupiłem do landrovera i potem mariusz418 na zlocie kompem go zaprogramował do auta i działa jak oryginał. ty tez musisz pojechać do kogoś kto podłączy ci auto do kompa i zaprogramuje pilot/y tylko ze nie każdy komp serwisowy potrafi to zrobić.
Ty masz chyba najbliżej gdzieś we Wrocławiu choć nie wiem może jeszcze gdzieś u ciebie w okolicy jest ktoś kto ci dopisze pilot do auta

GrzesiekRC - Pon Kwi 02, 2012 19:37

a gdzie podpiety powinien byc klakson lub syrena bo wszystko niby chodzi ale z kluczyka tyle ze alarm nie wyje
rovek - Wto Kwi 03, 2012 07:44

W roverach immobilizer aktywuje/dezaktywuje się pilotem. Kluczyk służy tylko do otwierania mechanicznego samochodu oraz do odpalania, zaś pilot do zdalnego otwierania samochodu i aktywacji/dezaktywacji immo.

Aby dokonać zmian związanych z immo tj. programowanie pilota, wycięcie immo, zaprogramowanie immo trzeba podpiąć się pod interfejs diagnostyczny TestBook T4. W domu możesz tylko przełożyć komputer i moduł immo wraz z pilotami od innej dwusetki.