Zobacz temat - [R400] Szarpie na gazie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Szarpie na gazie

Lysy_ - Wto Kwi 03, 2012 13:45
Temat postu: [R400] Szarpie na gazie
Witam,

Problem takowy - przy gwałtownym dodaniu gazu auto się chwile dławi po czym zaczyna przyśpieszać normalnie. Problem odczuwalny na LPG. Zmienione świece, przewody lecz przebicie jest nadal. Na PB też jest tylko go nie czuć. Podejrzewałem zły skład mieszanki LPG ale skoro przebicie wali na PB i na LPG ? W moim silniku 2.0 16v chyba nie ma kopułki z palcem prawda ? Cewka zapłonowa ? Jakieś pomysły ?

Ogólnie mnie to tam tak bardzo nie przeszkadza ale luba się denerwuje więc trzeba się z tym uporać.

Adrian - Wto Kwi 03, 2012 16:25

Za słaby reduktor pewnie. Co tam masz zamontowane w tej instalacji LPG?
Lysy_ - Wto Kwi 03, 2012 16:43

Winą reduktora byłoby przebijanie iskry ? Bo tak to wygląda na mierniku, że przebija.

Kurde nie pamiętam a do domu mam 1200km w piątek będę mógł coś więcej napisać :wink:

Adrian - Wto Kwi 03, 2012 16:58

Nie doczytałem. :razz: Jeśli wymieniłeś kable i dalej są przebicia to musisz zająć się pozostałymi elementami układu zapłonowego.
Lysy_ - Wto Kwi 03, 2012 17:28

Cewka zapłonowa ? Bo tam chyba nic więcej nie ma prócz świec i przewodów WN.
kamil4993 - Wto Kwi 03, 2012 19:21

Skoro zmieniłeś świece i przewody to nie może być tam już żadnego przebicia, chyba że na cewce ale to nie będzie odczuwalne na przewodach. Dopisz jeszcze jaką instalacje gazową masz założoną
Lysy_ - Wto Kwi 03, 2012 19:51

Teżtak myślałem ale przebicie jest. Przewody Boscha, ale mechanik i gaziarz powiedzieli to samo - wszystko robią w Chinach i już się zdarzało że nowe przewody były szrotami.

Co do instalacji w piątek dam znać może coś Wam to podpowie.

markol4 - Sro Kwi 04, 2012 18:29

kolego ja bym na twoim miejscu wziął te przewody i oddał je na gwarancje i niech ci dadzą dobrze bo mają jakoś wadę ukrytą bo cewka jest na pewno sprawna bo jest elektroniczny zapłon