|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Czy to rolka napinacza wspomagania?
han2 - Pią Kwi 13, 2012 21:49 Temat postu: [R416] Czy to rolka napinacza wspomagania? Witam ... dzis przy postoju towarzyszyly mi dziwne dzwieki po chwili cos trzasnelo i wypadlo to co dodaje na foto :
Moje pytanei to napinacz wspomagania? (wszystko dziala poki co ok) czy jego wymiana jest trudna? i czemu mogl odpasc? Jaki jest jego koszt.
[ Dodano: Pią Kwi 13, 2012 22:49 ]
odnalazlem ,, to jest to http://allegro.pl/rolka-n...2211604252.html napinacz paska.. z ktorego stracilem w/w rolke i tu pytanie czy da sie sama ta plastikowa rolke jakos zastapic?
Pawson - Nie Kwi 15, 2012 22:53
bardzo dziwne ze wszytsko dziala ok, bo u mnie jak siadła to wspomaganie umarło. to co masz na alledrogo to uzywka, ja kupiłem nową za 80zł co prawda nie od Rovera bo nie było, ale o tych samych wymiarach pasującą. co do wymiany to nie wiem, robil to echanik przy okazi czegoś innego, ale myśle że nie jest to jakaś skomplikowana operacja.
dawidd - Pon Kwi 16, 2012 05:31
Moze być to rolka od paska wieloklinowego albo od wspomagania. Widać ze rolka jest rozwalona bo jeszcze łożysko powinno być w środku. Łożysko pewnie samo zostało i pasek po nim kreci, ale długo tak nie pojeździsz, jak spadnie ci pasek od wspomagania to po prostu nie będziesz miał wspomagania, a jak wieloklinowy to brak lądowania i klimy(nie mówiąc ze jego wkręcenie może doprowadzić do większych szkód) SAma wymiana jest dosc prosta, kluczem 10 trzeba poluzowac śrubę napinacza a później nasadowym 13 wykręcić napinacz, a właściwie w twoim wypadku już tylko lozyko
[ Dodano: Pon Kwi 16, 2012 06:31 ]
PS, weź to co masz do sklepu i dobierz i porównaj ze starym bo to co dałeś w linku to na 90 % nie jest to. Inna sprawa ze takich rzeczy używanych sie nie wstawia - o używkę juz masz... na stole
han2 - Pon Kwi 16, 2012 18:30
dzieki juz zalatwione do zamknieca kupione nowe za 80 . mechanik za 30 zl wymienil wiec pikus
|
|