|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [200 SDI 99r] Rover nie odpala
jrpl - Pią Kwi 27, 2012 22:05 Temat postu: [200 SDI 99r] Rover nie odpala Panowie,
coś dziwnego się dziś stało. Chciałem odpalić Roverka, niestety bez sukcesu. Usłyszałem jakiś dziwny odgłos przy próbie uruchomienia z przodu auta i tyle. Teraz jak przekręcam kluczyk w stacyjce to podnosi się wskazówka obrotościomierza, prędkościomierza stoi w miejscu i nie świeci się w ogóle dioda od lamp żarowych, zamiast tego jakiś dziwny krótki odgłos słyszę (jakby jakieś zwarcie czy coś). Jak zaczynam kręcić to prędkościomierz też się podnosi ale w ogóle nie zapala. Elektryka ogólnie działa... czy macie jakies pomysły?
Z góry dzięki
Raptile - Pią Kwi 27, 2012 22:21
Spalona masa . Kawałek przewodu od - na aku do obudowy ( najlepiej pod śrubkę) i zabanga
jrpl - Pią Kwi 27, 2012 22:24
A można trochę jaśniej? Nie kumaty jestem w tych sprawach. Jaki przewód od minusa i do obudowy czego? pod śrubkę... ? : )
menmendeles - Pią Kwi 27, 2012 22:39
Z akumulatora do karoseri lub lepiej do bloku silnika
jrpl - Pią Kwi 27, 2012 23:03
Ok, wiem już co gdzie połączyć. A jeszcze jaki to ma być kabel?
menmendeles - Pią Kwi 27, 2012 23:14
Ja mam gruby 3mm jak dasz od 2 mm bedzie ok. Lepiej daj do bloku silnika bo na przednim pasie sa duze braki
chudson - Sob Kwi 28, 2012 08:04
Z aku do bloku silnika idzie bardzo gruby przewód i drugiego nie trzeba. Masy na karoseri też raczej nie brakuje jeśli cała elektryka działa prawidłowo. Przewód jest potrzebny od minusa z akumulatora do obudowy komputera pod maską. W kompie lubi palić się obwód masowy a ,że obudowa komputera przykręcona jest do plastiku to nie ma uzieniemia, To taka tania naprawa kompa,która powinna pomóc.
jrpl - Sob Kwi 28, 2012 08:17
Dzięki za sugestię. A gdzie dokładnie jest ten komputer pod maską?
szoso - Sob Kwi 28, 2012 08:19
przy akumulatorze
jrpl - Sob Kwi 28, 2012 08:37
Dzięki panowie. Odpalił jak dorzuciłem kabel od aku do komputera. tylko jak to teraz solidnie zamontować żeby w czasie jazdy mi się nie odczepił ten kabel?
Raptile - Sob Kwi 28, 2012 08:53
jrpl, zgadza sie
|
|