|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] Kostka świateł
ola22 - Pon Maj 07, 2012 20:40 Temat postu: [R214] Kostka świateł Witam. Mam problem przy zapalaniu swiatel przy kierownicy wydobywa mi sie dymek czyli jest cos nie tak odkrecilem kierownice wyciagnalem kostke ktora jest od swiatel i tam mi sie przypala w kostce na jednym z bolcow zasilajacym przeczyscilem wszystko i nic co jest co sie dzieje co trzeba zrobic czy wymienic caly przelacznik swiatel i bedzie ok prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu. Dzieki
rovek - Wto Maj 08, 2012 11:18
Wymień przełącznik zespolony świateł i wycieraczek, to powinno pomóc, jeżeli oczywiście jesteś pewny, iż za to nie jest odpowiedzialna wiązka tylnej klapy.
ola22 - Wto Maj 08, 2012 19:14
A wiec tak bezpiecznik 10W i 15W przy zapaleniu swiatel odrazy zostaja spalone bezpiecznik 20W dziala swiatlo swieci sie bardzo slabo ale pali mi sie kostka od swiatel przy kierownicy leci dymek gdzie jest przyczyna ze nie ma prawego tylniego swiatla o ktorym caly czas mowa.
Brt - Wto Maj 08, 2012 21:51
Napisz przede wsztytskim o których światłach mówisz Czy "pali się" już na postojowych czy jak zapalisz dpiero światła mijania Sprawdziłbym wiązkę tylnej klapy, bo całkiem możliwe, że tam masz zwarcie i obawiam się, ze ten przełącznik przy kierownicy będzie do wymiany. Proponuję jeszcze drobną przeróbkę instalacji zasilania świateł mijania mianowicie dołożenie przekaźnika.
|
|